2.9.13

Iron Sky (2012)

Είδος: Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας

Iron Sky
ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ
Σκηνοθεσία:Timo Vuorensola
Σενάριο:Michael Kalesniko,
Timo Vuorensola
Παίζουν:Julia Dietze, 
Christopher Kirby,Götz Otto
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : 1945 κι ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος φαίνεται ότι τελειώνει με την παράδοση της Γερμανίας και τον θάνατο του Χίτλερ. Ένας Γερμανός επιστήμονας, όμως, κάνει πειράματα αντιβαρύτητας σε μυστική βάση στην Ανταρτική κι αλλάζει τις ισορροπίες. Από εκεί, ομάδα ναζί φτάνουν ως τη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού κι εκεί φτιάχνουν μυστική βάση, με το όνομα Schwarze Sonne. Σκοπός τους είναι να αναπτύξουν τέτοιο οπλοστάσιο ώστε να επανέλθουν στο παλιό τους όνειρο της κατάκτησης της Γης. Το 2018, οι απόγονοι αυτών έρχονται αρχικά με υπόσχεση της παγκόσμια ειρήνη, αλλά από πίσω κρύβουν τις δόλιες προθέσεις τους. Η παλαβή πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει τώρα να οδηγήσει τις γήινες δυνάμεις στη Σελήνη, ώστε να καταστρέψουν τα όπλα των ναζί. Αλλά τα 70 χρόνια προετοιμασίας είναι πολλά κι ο ηγέτης των ναζί στρατηγός Κλάους Άντλερ έχει στα χέρια του κάθε λεπτομέρεια για την επίθεση. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Μιλάμε για μια ταινία, η οποία έγινε cult πριν καλά-καλά βγει στις αίθουσες. Η υπόθεση και μόνο είναι πέρα από κάθε φαντασία. Ομάδα Ναζί ξεφεύγει, από την Ανταρκτική το 1945 και στήνει μια βάση στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού σχεδιάζοντας να επιστρέψει στη Γη και να την κατακτήσει. Δε σταματάει εδώ η σεναριακή τρέλα. Πρόεδρος της Αμερικής το 2018, είναι η Σάρα Πέιλιν! Πρωτοπορεί στέλνοντας στο φεγγάρι ένα διάσημο μαύρο μοντέλο με την καμπάνια προώθησης του εγχειρήματος, να έχει τίτλο "Black to the moon"!
  Δεν είναι όσο αστείο περιμένεις το Iron Sky και προσωπικά ο ενθουσιασμός μου, λόγω της τρελής βασικής ιδέας του, όσο περνούσε η ώρα μειωνόταν. Ίσως η αιτία να βρίσκεται στο ότι πολλές φορές το κλίμα φαίνεται να σοβαρεύει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε, για μια ταινία τέτοιου ύφους. Απ' την άλλη, η σάτυρα δεν είναι πάντα πετυχημένη και ενώ γίνονται κάποια εύστοχα κοινωνικοπολιτικά σχόλια, τα περισσότερα αστεία ανήκουν σε κωμωδία χαμηλότερου επιπέδου.
  Όσοι αναζητάτε το cult, εδώ θα βρείτε αρκετό αλλά δεν ξέρω, αν θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Το Iron Sky έχει καταφέρει πάντως να αποκτήσει οπαδούς κυρίως λόγω αυτής της "καλτίλας" που αποπνέει, έστω κι αν μερικές φορές το παίρνει λίγο πιο σοβαρά απ' όσο χρειάζεται.





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:
Iron Sky (2012) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου