7.9.13

Fast & Furious 6 (2013)

Είδος: Περιπέτεια, Δράση

Fast & Furious 6
FAST & FURIOUS 6:
ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ
ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Σκηνοθεσία:Justin Lin
Σενάριο:Chris Morgan,
Gary Scott Thompson
Παίζουν:Vin Diesel,Paul Walker,
Dwayne Johnson

ΥΠΟΘΕΣΗ : Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν και η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης -μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή.(Cine.gr)

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΑΠΟΨΗ :Εκεί που πιστεύεις ότι δύσκολα μπορεί το έκτο μέρος μιας σειράς ταινιών να γίνει ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο, έρχεται το Fast & Furious 6 και σου ανατρέπει τα δεδομένα. 
  Εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα πλέον με ταινία κόμικ! Ξεχάστε όποιες σταγόνες αληθοφάνειας είχαν απομείνει στο Fast 5 και προσδεθείτε, γιατί το Fast & Furious 6 δεν αφήνει τίποτα όρθιο και μας προσκαλεί σε έναν χαβαλέ δύο ωρών, που κατά τη διάρκειά του γίνονται μερικά από τα πιο εξωφρενικά πράγματα που έχετε δει στο σινεμά. Κύριος υπεύθυνος είναι ξανά ο Τζάστιν Λιν. Ο Λιν απογειώνει το φιλμ και το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από το προηγούμενο της σειράς. Καθαρά πλάνα, γρήγορο τέμπο με μικρές ανάσες ενδιάμεσα, θεαματικά ακροβατικά άλλα από κασκαντέρς και άλλα ψηφιακά, κυνηγητά που αψηφούν κάθε λογική και κάθε κανόνα φυσικής. Τανκ κυνηγά αυτοκίνητα σε μεγάλο εθνικό δρόμο και αυτοκίνητα κυνηγούν αεροπλάνο στον μεγαλύτερο αεροδιάδρομο που είδε ποτέ ο κινηματογράφος και που παρακαλάς να είχε κι άλλο. Ναι, οι δύο αυτές σκηνές είναι πάνω από τα όρια της υπερβολής και σε οποιοδήποτε άλλο φιλμ δε θα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς να τις κράξεις, εδώ όμως είναι χορταστικές και τόσο επιτυχημένες που τις παρακολουθούσα με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη καθ' όλη τη διάρκειά τους. Εύγε, κύριε Λιν! Από τις καλύτερες δουλειές σε ταινία δράσης!
  Ντίζελ, Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον οι μπροστάρηδες των "καλών", Λιούκ Έβανς ο αρχηγός των "κακών". Αυτός που ευχαριστιέται τη διαδικασία περισσότερο από τους υπόλοιπους μοιάζει να είναι ο Ντουέιν -κάποτε The Rock- Τζόνσον, ο οποίος γουστάρει πραγματικά να πουλάει μούρη και να πλακώνεται. Του πάει βέβαια, οπότε δε μπορώ να παραπονεθώ ιδιαίτερα για τον εκνευριστικό τρόπο που έχει ο χαρακτήρας του, δείγμα της υπεροψίας των Αμερικανών στρατιωτικών-αξιωματούχων, κάνοντας ό,τι θέλει τόσο στη Μόσχα όσο και στο Λονδίνο. Όσο έδαφος χάνει στην πραγματικότητα η Αμερική, προσπαθεί να το διατηρεί μέσω της κινηματογραφικής παραγωγής της. Τέλος πάντων. Σε ένα άλλο φιλμ οι ενστάσεις μου θα ήταν μεγαλύτερες. Εδώ, μέσα στο όλο χαλαρό κλίμα, μπορώ να το προσπεράσω. Προχωράμε πηγαίνοντας στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό των "κακών", εκεί όπου ο Έβανς βοηθά πολύ το φιλμ καθώς παραδίδει έναν αξιόλογο "κακό" δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πλοκή. Πολύ καλό είναι το δέσιμο και του υπόλοιπου καστ και ιδιαίτερα του Ταϊρέζ Γκίμπσον με τον Λούντακρις, οι οποίοι δημιουργούν ένα πολύ καλό δίδυμο, με καλές χιουμοριστικές στιγμές. 
  Η πλοκή του φιλμ μπορεί να μην είναι κάτι πρωτότυπο και σαφώς έχει αρκετές "τρύπες". Το σενάριο βασίζεται κυρίως σε ατάκες της στιγμής αλλά πραγματικά αν μπείτε μέσα στον κόσμο του Fast & Furious 6 από νωρίς, είναι το τελευταίο που θα σας απασχολήσει. 
  Μην έχοντας δει ακόμα το Fast 7 θεωρώ ότι το Fast & Furious 6 είναι η καλύτερη ταινία της σειράς. Θέλει μόνο να διασκεδάσει το κοινό του και αυτό το κάνει περίφημα. Δεν παίρνει τον εαυτό του σοβαρά, είναι υπερβολικό και είναι γεμάτο πράγματα που "δεν γίνονται" αλλά είναι πέρα για πέρα απολαυστικό, ακριβώς γιατί είναι ειλικρινές. 

 


Γράφει ο Νίκος Τσουκαλάς
  Ακόμα μια συνέχεια του fast & furious με τα ακριβά tuned αυτοκίνητα, τρελές ταχύτητες και θεαματικά ατυχήματα (που σπάνια παθαίνει κάτι κάποιος από τους πρωταγωνιστές) πόσο μάλλον στο Fast & Furious 6... Οι πρωταγωνιστές έχουν μάλλον αποκτήσει (μετά από 6 ταινίες) μια ανοσία και αντοχή στα ατυχήματα και στο ξύλο με κορυφαία τη σκηνή όπου ένα αεροπλάνο προσπαθεί να απογειωθεί για τα τελευταία 20-25 λετπά της ταινίας αλλά ο αεροδιάδρομος δε τελειώνει ποτέ...
  Σε γενικές γραμμές είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα και κυρίως από τους λάτρεις των ωραίων και γρήγορων αυτοκινήτων. Το μόνο αρνητικό είναι το στοιχείο της υπερβολής όπου η Αμερική σε τέτοιου είδους ταινίες (action, crime, adventure) μας την προσφέρει απλόχερα.
  Οι ηθοποιοί παραμένουν οι ίδιοι (και ως χαρακτήρες και ως πρόσωπα) με 2 σημαντικές αλλαγές προς το τέλος της ταινίας...
  Εν αναμονή για το Fast & Furious 7 με την προσθήκη του Jason Statham..





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:
Fast & Furious 6 (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου