7.9.13

Would You Rather (2012)

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου

Would You Rather
Σκηνοθεσία:David Guy Levy 
Σενάριο:Steffen Schlachtenhaufen 

Παίζουν: Brittany Snow,  

June Squibb,

Jeffrey Combs
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Η Άιρις έχοντας χάσει πρόσφατα τους γονείς της, προσπαθεί να βρει τα χρήματα για να βοηθήσει τον άρρωστο αδελφό της. Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος Shepard Lambrick θα της προτείνει να συμμετάσχει σε ένα φαινομενικά αθώο παιχνίδι που γίνεται στη βίλα του, με ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο για αυτόν που θα βγει νικητής. 

ΑΠΟΨΗ : Άλλη μια ταινία παρακλάδι του Saw και με φανερές επιρροές από ταινίες όπως το House On Haunted Hill (1959 και το remake του 1999 ), The Haunting και μερικές ακόμα.
  Εδώ, ο λόγος που συγκεντρώνονται οκτώ άνθρωποι στη πολυτελή βίλα του Shepard Lambrick, τον οποίο υποδύεται ο γνωστός για την καριέρα του στις ταινίες τρόμους Jeffrey Combs, είναι για να παίξουν, εν αγνοία τους αρχικά, ένα παιχνίδι με την ονομασία "would you rather..." ("τι προτιμάς;" σε μετάφραση). "Τί προτιμάς;", ρωτά τον διαγωνιζόμενο ο οικοδεσπότης," να κάνεις αυτό ή να κάνεις εκείνο;"  Ένα σωρό σαδιστικές δοκιμασίες, που θα δοκιμάσουν τα όρια των παικτών, θέτονται προς τέρψιν του άρρωστου μυαλού του Lambrick με απώτερο σκοπό να απομείνει μόνο ένας, ο οποίος θα αποχωρήσει με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό.
  Τα διλήμματα και η ένταση των παικτών, εκτός από τις τελευταίες σκηνές, φτάνουν στο θεατή αποδυναμωμένα ενώ πολλοί μπορεί να βρουν το φινάλε ( φινάλε σοκ θέλει να το παρουσιάσει ο σκηνοθέτης ) αναμενόμενο από την αρχή του φιλμ. Ωστόσο, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, ο Jeffrey Combs και οι συμπαθητικές ερμηνείες (για το είδος), τοποθετούν το Would You Rather ελάχιστα πάνω από το μέτριο αποτέλεσμα και λίγο πιο κάτω από αυτό που θα έλεγες, με περίσσεια ευκολία, "καλό".



Βαθμολογίες άλλων ιστοσελίδων:
Would You Rather (2012) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου