20.5.24

Unfrosted (2024) Netflix Review

 


 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

   "Την εποχή που το γάλα με τα δημητριακά κυριαρχούσαν ως πρωινό, μια σκληρή εταιρική μάχη ξεσπά για ένα νέο, επαναστατικό γλυκό. Μια Pop-Tart κωμωδία του Τζέρι Σάινφελντ."

 Η επίσημη σύνοψη της ταινίας, Unfrosted, στην πλατφόρμα του Νέτφλιξ, δεν σε προετοιμάζει για κανένα λόγο για αυτό που θα δεις. Ούτε καν το τρέιλερ δεν σε προετοιμάζει εκατό τοις εκατό για αυτό που θα δεις. Αν περιμένεις μια κωμωδία γύρω από ένα πραγματικό γεγονός, έστω και με τα γνωστά μοτίβα και τις υπερβολές της Αμερικανικής κωμωδίας, τότε πέφτεις τελείως έξω. Μπορεί κάποια πρόσωπα να είναι όντως πραγματικά, μπορεί μια διαμάχη ανάμεσα στην Κέλογκς και την Ποστ (εταιρείες που μεσουρανούσαν στον τομέα των δημητριακών) να υπήρχε πραγματικά αλλά ο Σάινφελντ φτιάχνει ένα "ζωντανό" καρτούν και κάνει την πλάκα του, δημιουργώντας μια ταινία από ένα δικό του αστείο. Μαζεύει μερικούς φίλους του κωμικούς και απ' ότι φαίνεται κάνουν κι αυτοί την πλακά τους και περνάνε καλά, συμμετέχοντας σε μια ταινία που οριακά μπορεί κάποιος να πει ότι δεν πραγματεύεται ουσιαστικά τίποτα! Εκεί λοιπόν είναι που βρίσκεται η γοητεία της παλαβής αυτής ταινίας ή εκεί τουλάχιστον βρίσκεται το σημείο που κατάφερε να κερδίσει εμένα.

 Οι ηθοποιοί μοιάζει να το διασκεδάζουν αφάνταστα εκτοξεύοντας απερίγραπτες ατάκες, παίζοντας άλλες φορές στα όρια της φάρσας και άλλες στα όρια του σλαπστικ. Το κυριότερο σε ότι αφορά το κομμάτι των ηθοποιών είναι ότι φαίνεται να βρίσκονται όλοι σε υπέροχη φόρμα, ενώ είμαι σίγουρος ότι πολύ μεγάλο κομμάτι της ταινίας βασίστηκε σε αυτοσχεδιασμούς, κάτι που η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών ξέρει να κάνει πάρα πολύ καλά.

 Προφανώς το Unfrosted δεν είναι μια κωμωδία που απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Δεν είναι το χιούμορ της ταινίας τέτοιο που θα "πιάσει" τη μεγάλη μερίδα του κοινού και νομίζω ότι ο Σάινφελντ το ήξερε αυτό. Έχω την αίσθηση ότι ήθελε απλώς να κάνει κάτι τρελό και να δει πως θα πάει. Προσωπικά το διασκέδασα και θα ήθελα να βλέπω κι άλλα τέτοια ρίσκα από τη βιομηχανία. Γιατί μιλάμε για ρίσκο. Μην ξεγελιέστε από τα γνωστά ονόματα στους συντελεστές. Το κοινό μπορεί να έχει περίεργη αντίδραση απέναντι στον Χιου Γκραντ, όταν αυτός υποδύεται μασκότ δημητριακών και οδηγεί στην επανάσταση και τις υπόλοιπες μασκότ ώστε να έχουμε μια δραματουργική κορύφωση με την επίθεση των μασκότ στις εγκαταστάσεις της Κέλογκς! Ένα τρελό, ολοζώντανο καρτούν!

 



Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
Filmy.gr

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου