21.12.23

There's Something in the Barn (2023) Mini Review

 

ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΧΥΡΩΝΑ

Κωμωδία, Τρόμου, Φαντασίας
Διάρκεια: 100'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Οικογένεια Αμερικανών κληρονομεί σπίτι σε κωμόπολη της Νορβηγίας, τόπο καταγωγής του μπαμπά, και ετοιμάζεται να περάσει εκεί τα Χριστούγεννα. Για να γιορτάσουν τη μετακόμιση και να γνωρίσουν τους κατοίκους της πόλης, τα μέλη της οικογένειας Νόρντχαϊμ, αποφασίζουν να κάνουν ένα πάρτι και να αξιοποιήσουν έτσι τον μεγάλο αχυρώνα του σπιτιού. Αποδεικνύεται τελικά ότι η ιδέα δεν ήταν και η καλύτερη καθώς ο κάτοικος του αχυρώνα ενοχλείται και θα ζητήσει εκδίκηση.

 Χιονισμένα τοπία, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κι ένα ξωτικό που κατοικεί στον αχυρώνα στήνουν το σκηνικό για αυτό το μικρό συμπαθητικό σκοτεινό παραμύθι. Ο Νορβηγός, Μάγκνους Μάρτενς, επιστρέφει στην πατρίδα του για να σκηνοθετήσει το There's Something in The Barn και καταφέρνει να φτιάξει μια ταινία που μπορεί να βρει το κατάλληλο κοινό αυτή την εποχή του χρόνου. Η παραγωγή είναι αρκετά ικανοποιητική, τα σκηνικά και η φωτογραφία της ταινίας περνούν τόσο το γιορτινό κλίμα όσο και το μεταφυσικό που χρειάζεται για ειπωθεί η ιστορία των ξωτικών του αχυρώνα, που φαίνεται να έχει ρίζες στην Νορβηγική παράδοση. Ο Μάρτενς και ο σεναριογράφος του, Αλεξάντερ Κέρκγουντ Μπράουν (επίσης Νορβηγός) αφού δώσουν τι απαραίτητες πληροφορίες γύρω από τον μύθο των ξωτικών, ρίχνουν δόσεις τρόμου και κωμωδίας στην ταινία τους, με τη ματιά τους στραμμένη στα Γκρέμλινς, κάτι που φαίνεται από την απεικόνιση των ξωτικών και από την σχέση που έχει το αρχικό ξωτικό με το παιδί της οικογένειας.

 Το There's Something in The Barn είναι από τις αρκετά συμπαθητικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία. Έχει καλό συνδυασμό κωμωδίας (έστω κι αν όχι πάντα εύστοχης) και τρόμου, φροντίζοντας παράλληλα να διατήρει και μια πιο σκοτεινά παραμυθένια ατμόσφαιρα. Μια κάλη πρόταση για τους εθισμένους σε αυτό το υπο-είδος. Δεν μιλάμε για κάτι που θα μείνει κλασικό αλλά είναι αρκετά καλό για να του δώσεις μια ευκαιρία!


 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

 

 

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου