5.11.23

Pain Hustlers (2023) Netflix Mini Review

 

Δραματική
Διάρκεια: 122'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Το Νέτφλιξ φαίνεται ότι έχει βαλθεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες κι έτσι λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της μίνι σειράς Painkiller, μας δίνει και το Pain Hustlers, το οποίο πραγματεύεται παρόμοιο θέμα. Την προώθηση από μια φαρμακευτική εταιρεία ενός οπιοειδούς φαρμάκου και την συνταγογράφησή του με μόνο σκοπό το κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

 Το Pain Hustlers, είναι ο ορισμός της ταινίας που βασίζεται σε ενδιαφέροντα πραγματικά γεγονότα αλλά που δεν κάνει πολλά για να δώσει μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική μεταφορά αυτών των γεγονότων. Δεν είναι κακό αλλά βασίζεται περισσότερο στην δυναμική των πρωταγωνιστών του και προχωρά σε μια παρουσίαση των γεγονότων τηλεοπτικής αισθητικής. Ο σκηνοθέτης, Πιτερ Γέιτς, φαίνεται να θέλει να φτιάξει τον δικό του Λύκο της Γουόλ Στριτ αλλά δεν ρισκάρει καθόλου στην αφήγησή του, με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει αρκετές παρόμοιου τύπου ταινίες.

 Η Έμιλι Μπλαντ και ο Κρις Έβανς στέκονται αξιοπρεπείς, όπως και ο Άντι Γκαρσία, που καταφέρνει να κλέψει μερικές σκηνές, αλλά τι να το κάνεις, δεν αρκούν οι ερμηνείες τους για να κάνουν τη διαφορά.

 Σαφώς συγκλονιστική η ιστορία που βασίστηκε το σενάριο των Γουέλς Τάουερ και Έβαν Χιούζ, δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί να συγκλονίσει η εξιστόρηση αυτού του απίστευτου σκανδάλου. Θετικό βέβαια το ότι ειπώθηκε η ιστορία σε ένα μέσο που θα μπορέσει να τη μεταδώσει στον πολύ κόσμο, έστω κι αν θα θέλαμε κάτι περισσότερο από τους συντελεστές.



Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
Filmy.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου