14.8.23

Heart of Stone (2023) Netflix Review

 

Δράσης
Διάρκεια:122'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Μυστικοί πράκτορες, κρυφά συνδικάτα καλών και κακών, συνωμοσίες, γρήγορες και θεαματικές σκηνές δράσης με κυνηγητά, μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και τρελά κασκαντεριλίκια! Ακόμα μια περιπέτεια του Ίθαν Χαντ; Όχι! Μια περιπέτεια με τη θηλυκή εκδοχή του Ίθαν Χαντ, που ακούει στο όνομα Ρέιτσελ Στόουν και έχοντας τη μορφή της Γκαλ Γκαντότ, ευελπιστεί σε ένα νέο franchise κατασκοπευτικών ταινιών.

 Η Ρέιτσελ Στόουν είναι πράκτορας της μυστικής οργάνωσης Καταστατικό. Η οργάνωση αυτή προσπαθεί να διασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη κινούμενη στις σκιές και έχοντας ένα υπέρ εξελιγμένο πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης, την Καρδιά, να καθοδηγεί τις κινήσεις τους. Μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων, η Στόουν πρέπει να εμποδίσει την Καρδιά να πέσει στα χέρια τρομοκρατών που κρατούν τους κωδικούς για το χειρισμό της.

 Έχει αρκετά θετικά στοιχεία η ταινία που σκηνοθέτησε ο Τομ Χάρπερ για λογαριασμό του Νέτφλιξ. Μερικά από αυτά είναι η εύκολα κατανοητή πλοκή της, ο γρήγορος ρυθμός, αρκετές θεαματικές σκηνές ( με λίγη παραπάνω χρήση ψηφιακών εφέ απ' όσο θα θέλαμε), οι ανατροπές, ο πάντα αξιοπρεπής Τζέιμι Ντόρναν και φυσικά η παρουσία της Γκαλ Γκαντότ, της οποίας αν και δεν δηλώνω θαυμαστής, οφείλω να παραδεχτώ ότι έχει δουλέψει αρκετά τις ερμηνείες της και εξελίσσεται σε μια πολύ γοητευτική κινηματογραφική παρουσία.

 Αν κάπου χωλαίνουν όλα τα θετικά στοιχεία της ταινίας, είναι στο ότι τα έχουμε ξαναδεί και πολλά από αυτά τα έχουμε δει σε καλύτερες εκδοχές. Ειδικά η Επικίνδυνες Αποστολές τα τελευταία χρόνια έχουν πάει τις κατασκοπευτικές ταινίες δράσης σε άλλο επίπεδο, με το πείσμα, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του Τομ Κρουζ αλλά και τη σκηνοθετική ματιά του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι. Η Γκαλ Γκαντότ δεν είναι σίγουρα Τομ Κρουζ και ο Τομ Χάρπερ δεν έχει αυτό το κάτι που βγάζει ο ΜακΚουάρι.

  Παρόλαυτα την ταινία την βρήκα διασκεδαστική και χορταστική. Τη δράση της την έχει, η Γκαντότ είναι αφοσιωμένη και "χώνεται" και στη δράση μέχρι εκεί που μπορεί, και η ώρα περνάει γρήγορα. Δεν υπάρχει κάτι να σε ενθουσιάσει, δεν υπάρχει κάτι που να σε κάνει να θέλεις να τη δεις και να την ξαναδείς, όμως κατά την προβολή της μια χαρά περνάς με την Ρέιτσελ Στόουν.


 

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου