9.8.21

Blood Red Sky (2021) Review

 

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Blood Red Sky
Δράσης, Τρόμου, Θρίλερ

Σκηνοθεσία:Peter Thorwarth
Σενάριο:Stefan Holtz,Peter Thorwarth

Πρωταγωνιστούν:
Peri Baumeister,Carl Anton Koch,Alexander Scheer, Kais Setti,Dominic Purcell,Graham McTavish

Διάρκεια: 121'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ο μικρός Ελίας τριγυρνά με τις βαλίτσες του μέσα στο αεροδρόμιο. Κάνει τσεκ ιν μόνος του και ειδοποιεί τη μητέρα του, Νάντια, να έρθει από το ξενοδοχείο. Η Νάντια, φοράει την περούκα της και αφού επικοινωνεί με το ιατρικό κέντρο στην Αμερική που θα ξεκινήσει τις θεραπείες της για την άγνωστη ασθένεια που την ταλαιπωρεί, συναντά το γιο της στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου. Η επιβίβαση δεν αργεί και σύντομα το αεροπλάνο απογειώνεται από τη Γερμανία με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Μια αεροπειρατεία όμως ανατρέπει την κατάσταση και παρότι κανείς δεν το περιμένει, η Νάντια είναι αυτή που μπορεί να σώσει τους επιβάτες, χάρη στην "ασθένειά" της. Δεν απέχει όμως πολύ ο σωτήρας να μετατραπεί σε δήμιο.

 Την ταινία Ματωμένος Ουρανός υπογράφει ο Γερμανός δημιουργός Πίτερ Τόρβαρθ, ο οποίος απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω μελετώντας σελίδες στο διαδίκτυο, χαίρει κάποιας εκτίμησης στη χώρα του. Εκτός από συν-σεναριογράφος στην ταινία Το Κύμα, έχει σκηνοθετήσει και γράψει μερικές επιτυχημένες κωμικές περιπέτειες. Εδώ δοκιμάζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος, αφήνοντας βέβαια κάποια κωμικά στοιχεία εδώ κι εκεί. Φυσικά υπάρχει και δράση, που φαίνεται ότι ο Τόρβαρθ ξέρει να χειριστεί, και κάποιες στιγμές τρόμου, καθώς μιλάμε στην ουσία για μια ταινία με βαμπίρ, που αρχίζουν να εξαπλώνονται μέσα σε ένα αεροπλάνο.

 Φυσικά όλο το σκηνικό δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αλλά κι εδώ γίνεται αξιοπρεπής δουλειά χωρίς ωστόσο να έχουμε κάτι που θα μνημονεύσεις μετά από λίγο καιρό. Υπάρχουν μερικές σκηνές δράσης αρκετά καλογυρισμένες και υπάρχει στον πυρήνα της ταινίας η σχέση μητέρας-παιδιού, της μητέρας που προσπαθεί να προστατεύσει μέχρι τέλους το μονάκριβο παιδί της, ακόμα κι αν η ίδια χρειαστεί να θυσιαστεί. Εδώ έχουμε την καρδιά της ταινίας και έχουμε τις ερμηνείες των Πέρι Μπάουμάϊστερ και του πιτσιρικά Καρλ Άντον Κοχ, που υποστηρίζουν πλήρως τη σχέση τους, ακόμα και στο υπερβολικό φινάλε.

 Από το υπόλοιπο επιτελείο των ηθοποιών ξεχωρίζει εύκολα ο Αλεξάντερ Σίιρ, που υποδύεται τον ψυχάκια, σαδιστή αεροπειρατή, ενώ ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους είναι και ο Κάις Σέτι, στο ρόλο του Φαρίντ. Ο Ντόμινικ Πάρσελ εμφανίζεται κυρίως σαν "κράχτης" καθώς είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ηθοποιός μαζί με τον Σκωτσέζο, Γκράχαμ ΜακΤάβις, που έχει τον μικρό ρόλο του συνταγματάρχη Άλαν Ντράμοντ.

 Γενικά, το Blood Red Sky, είναι μια από τις "οκ" ταινίες παραγωγής του Netflix.Έχει θεματάκια προφανώς, κυρίως στο σενάριό του και λιγάκι στη ροή αλλά εν τέλει δεν μπορώ να πω ότι τα αρνητικά σημεία υπερέχουν των θετικών. Μια ταινία λοιπόν που μπορείς να προτείνεις με μια σχετική ασφάλεια στους φίλους των ταινιών τρόμου και δράσης.

 


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου