27.6.21

The New Mutants (2020) Review

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ

The New Mutants
Μυστηρίου, Φαντασίας, Τρόμου

Σκηνοθεσία:Josh Boone
Σενάριο:Josh Boone,Knate Lee

Πρωταγωνιστούν:
Maisie Williams,Anya Taylor-Joy,Charlie Heaton, Blu Hunt,Henry Zaga,Alice Braga

Διάρκεια: 94'


 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

Μια από τις ταινίες που απέφευγα εδώ και περίπου ένα χρόνο, ήταν το The New Mutants. Η ταινία ταλαιπωρήθηκε περίπου τρία χρόνια πριν βγει στις σκοτεινές αίθουσες, με επιπλέον γυρίσματα και ξανά αναβολές στην τελική κυκλοφορία της. Αυτό από μόνο του δεν ήταν καλό σημάδι. Έρχεται και η απόφαση της εταιρείας παραγωγής να κυκλοφορήσει την ταινία το καλοκαίρι της πανδημίας, το 2020, ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που είχε στο υλικό της, έρχονται και οι αποκαρδιωτικές κριτικές και κάπως έτσι αποφασίζω να μην μπω κι εγώ στη διαδικασία και αποφεύγω τόσο καιρό την προβολή της. Μέχρι χθες που είπα να αφήσω στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες και να δω τελικά αυτούς τους νέους μεταλλαγμένους.

 Η ταινία ξεκινά με την Ντάνι να ξυπνά μετά τις φωνές του πατέρα της και τρέχοντας να φεύγουν μέσα στο δάσος γιατί φαίνεται ότι ο οικισμός τους δέχεται επίθεση από κάτι. Λίγο παρακάτω ο πατέρας πέφτει νεκρός, η Ντάνι χάνει τις αισθήσεις της και ξυπνά μέσα σε μια εγκατάσταση, όπου μαθαίνει ότι φιλοξενούνται έφηβοι μεταλλαγμένοι, όπως και η ίδια. Η Δρ Ρέγιες είναι υπεύθυνη εκεί και φαίνεται να προετοιμάζει τα παιδιά ώστε να μάθουν τις δυνάμεις τους και να μπορέσουν να πάνε μετά σε μια διαφορετική εγκατάσταση, σπίτι για νεαρούς μεταλλαγμένους. Κάτι όμως πιο σκοτεινό φαίνεται να κρύβεται σε αυτή την εγκατάσταση και η Ντάνι ίσως έχει το κλειδί για την αντιμετώπιση της απειλής που φαίνεται να έρχεται.

 Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι πολύ κακό με βάση την αποδοχή της ταινίας και την περιπετειώδη κυκλοφορία της αλλά τελικά βρήκα το φιλμ αρκετά συμπαθητικό. Ένα φιλμ μακριά από τις υπερηρωικές εξτραβαγκάντζες των τελευταίων ετών, "μικρό" και με προσπάθεια να δώσει έμφαση στους έφηβους πρωταγωνιστές του, κύριος λόγος -φαντάζομαι- που επιλέχθηκε στη σκηνοθεσία ο Τζος Μπουν, ο οποίος έχει επιδείξει ότι μπορεί να χειριστεί το εφηβικό δράμα.

 Ο Μπουν χωρίζει την ταινία του σε τρία μέρη. Το πρώτο είναι αυτό που μας γνωρίζει τους χαρακτήρες και ασχολείται με το χτίσιμο των μεταξύ τους σχέσεων, το δεύτερο είναι αυτό που θυμίζει λίγο περισσότερο ταινία τρόμου και το τρίτο είναι το υπερηρωικό κομμάτι, με τη μεγάλη μάχη και τα αρκετά ψηφιακά εφέ.

 Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να τα χειριστεί όλα το ίδιο καλά ο Μπουν και ιδιαίτερα το κομμάτι του τρόμου, ίσως γιατί δεν τον άφησαν κιόλας. Κανείς μάλλον δεν ήθελε μια καθαρή ταινία τρόμου με χαρακτήρες τις Μάρβελ μέσα, οπότε θα έπρεπε κάπως να διατηρηθεί το γνωστό PG-13, για να μη χαθεί μεγάλη μερίδα του κοινού. Από εκεί και πέρα, μας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες χαρακτήρες με τη βοήθεια των Μέισι Γουίλιαμς, Άνια Τέιλορ Τζόι και της Μπλου Χαντ, ενώ τα δύο αγόρια της υπόθεσης είναι ομολογουμένως λίγο αδιάφορα. Το πρώτο κομμάτι της ταινίας είναι λίγο πιο αργό αλλά από το σαραντάλεπτο και μετά κυλάει αρκετά γρήγορα και εύκολα, χωρίς ωστόσο να έχει ποτέ κάτι το αξιομνημόνευτο.

 Μια μικρή ταινία, λίγο πιο σκοτεινή από τις συνηθισμένες της Μάρβελ, με αρκετά καλή ατμόσφαιρα. Δεν με νοιάζει να δω κάποια συνέχεια των χαρακτήρων αλλά μια χαρά πέρασα στη διάρκεια της προβολής της.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου