23.6.21

Parenthood (2021) Mini Review

 


ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ

Fatherhood
Κωμωδία, Δράμα

Σκηνοθεσία:Paul Weitz
Σενάριο:Dana Stevens ,
Paul Weitz
Πρωταγωνιστούν:
Kevin Hart,Alfre Woodard,Lil Rel Howery, Melody Hurd,DeWanda Wise

Διάρκεια: 109'


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

Το ευτυχισμένο ζευγάρι περιμένει τον ερχομό του πρώτου μωρού του. Όλα πάνε καλά κι ένα υγιέστατο κοριτσάκι έρχεται στον κόσμο. Η ευτυχία δεν κρατάει πολύ καθώς μια μέρα μετά τη γέννηση της μικρής, η μαμά φεύγει ξαφνικά από τη ζωή. Τώρα ο μπαμπάς πρέπει μέσα από τη θλίψη για την απώλεια της αγαπημένης του, να βρει τρόπο να σταθεί στα πόδια του και να μεγαλώσει τη μοναχοκόρη του.

 Ο Κέβιν Χαρτ αφήνει στην άκρη την περσόνα που μας έχει συνηθίσει στις κινηματογραφικές του εμφανίσεις και αποφασίζει να παίξει έναν ρόλο που απαιτεί λίγο περισσότερο βάθος και ικανότητες στη δραματική ερμηνεία. Μια χαρά τα καταφέρνει σε γενικές γραμμές, έχει καλή χημεία και με την μικρούλα που υποδύεται την κόρη του, οπότε μιλάμε για κάτι αξιοπρεπές σε ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με τους ηθοποιούς. Τον Χαρτ πλαισιώνουν καλοί και έμπειροι ηθοποιοί, όπως η εξαίσια Άλφρε Γούνταρντ, η πανέμορφη ΝτιΓουάντα Γουάιζ, έμπειρος Πολ Ράιζερ και οι κωμικοί Λιλ Ρελ Χάουερι και Άντονι Κάριγκαν, που χρησιμεύουν κυρίως όταν χρειάζεται να διατηρηθεί η ισορροπία στο δράμα και την κωμωδία.

 Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον έμπειρο σε παρόμοιας θεματικής ταινίες, Πολ Βάιτζ, ενώ το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του Ματ Λόγκλιν, ο οποίος περιγράφει το πραγματικό γεγονός που συνέβη στη ζωή του και μετά το θάνατο της γυναίκας του, μεγάλωσε ολομόναχος την κορούλα του. Το θέμα από μόνο του είναι συγκινητικό, η ταινία ωστόσο, προς τιμή της, αποφεύγει τους μελοδραματισμούς που εύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια χολιγουντιανή παραγωγή. Κρατά μια πιο χαλαρή αφήγηση, η οποία στη μεγαλύτερη διάρκεια κλίνει περισσότερο προς τον ανάλαφρο, σχεδόν κωμικό τρόπο.

 Αυτό το "χαλαρό" είναι που την κάνει εύκολη προβολή για τους περισσότερους, αυτό είναι όμως που την κάνει και εύκολα να ξεχαστεί μετά το τέλος της. Μένει η όμορφη ιστορία ενός πατέρα που πάλεψε να μεγαλώσει μόνος ένα βρέφος δύο ημερών. 



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου