28.11.20

The Christmas Chronicles 2 (2020) Review

ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2

 
Φαντασίας,Κωμωδία


Σκηνοθεσία:Chris Columbus

Σενάριο:Chris Columbus,Matt Lieberman
Πρωταγωνιστούν:Kurt Russell,
Goldie Hawn,Darby Camp,Julian Dennison


Διάρκεια: 112'



Γράφει ο Νίκος Ρέντζος  

Όταν πριν δύο χρόνια είδαμε τον Κερτ Ράσελ στο ρόλο του Άγιου Βασίλη, για το The Christmas Chronicles, είπαμε πόσο φάνηκε να το διασκεδάζει παίζοντας έναν ρόλο που ούτε και ο ίδιος δεν πρέπει να είχε φανταστεί ποτέ ότι θα παίξει. Έλα όμως που η έκπληξη συνεχίζεται και δύο χρόνια μετά ο Ράσελ μπαίνει ξανά στην κόκκινη στολή του, για τη συνέχεια της ταινίας, και το κάνει με ακόμα καλύτερη διάθεση και μεγαλύτερη αφοσίωση, σε μια ακόμα πιο παραμυθένια ταινία!

 Η πιο μαγική ατμόσφαιρα εξηγείται εύκολα όταν στους συντελεστές της ταινίας βλέπεις στη θέση σκηνοθέτη και σεναριογράφου τον Κρις Κολόμπους, έναν από τους αγαπητούς παραμυθάδες του Χόλιγουντ. Ο Κολόμπους δίνει στην ταινία τους έξτρα πόντους μαγείας που έλειπαν από το πρώτο φιλμ και χειρίζεται πάρα πολύ ωραία την ιστορία, που εξελίσσεται (σχεδόν ολοκληρωτικά) στο χωριό του Άγιου Βασίλη, το οποίο κινδυνεύει να καταστραφεί από έναν μυστηριώδη εχθρό, έναν πιτσιρικά που μισεί τόσο τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη, που έχει βάλει στόχο να τα καταστρέψει για πάντα. Εμπόδιο σε αυτό θα σταθεί, εκτός από τον ίδιο τον Άγιο και την κυρία Βασίλη, η μικρή Κέιτ Πιρς, που πριν δύο χρόνια βοήθησε ξανά τον Άγιο Βασίλη να σώσει τα Χριστούγεννα.

THE CHRISTMAS CHRONICLES

Ο Κολόμπους μεταφέρει την ιστορία στον Βόρειο Πόλο και δίνει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στην δράση στην Κυρία Βασίλη, που παίζει φυσικά η κυρία Ράσελ, Γκόλντι Χον, αλλά και στα ξωτικά. Ανακαλύπτουμε πράγματα για το παρελθόν του Αγίου Βασίλη, τα οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κερτ Ράσελ, μπλέκοντας μύθους και πραγματικότητα, γύρω από το πρόσωπο του πραγματικού Άγιου Βασίλη και την καταγωγή του. Γενικά, το σενάριο σε αυτή τη δεύτερη ταινία είναι πιο ενδιαφέρον, σίγουρα χάρη στη συμμετοχή του Κολόμπους, οποίος ξέρει πως να πει ένα παραμύθι και πως να δώσει
την παραμυθένια αισθητική και  στην οπτική αφηγηματική του.

 Ο Κερτ Ράσελ είναι ξανά η κινητήρια δύναμη αυτής της ταινίας αφού κι εδώ φαίνεται να έχει κέφια, δίνοντας ακόμα περισσότερη ενέργεια στην κάμερα του Κολόμπους, που θυμίζει εδώ παλιές καλές εποχές. Έτσι έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα ικανό να ψυχαγωγήσει όλη την οικογένεια (κυκλοφορεί και με αρκετά καλή μεταγλώττιση αν και ο Ακίνδυνος Γκίκας δεν μου πήγαινε απόλυτα ως η φωνή του Ράσελ...). Όμορφα χρώματα, αρκετά καλά ψηφιακά εφέ, παραμυθένια σκηνικά και όπως πάντα τα γνωστά θετικά μηνύματα για οικογένεια, φίλους, αγάπη κλπ. που υποχρεωτικά υπάρχουν στις ταινίες του είδους. Εννοείται ότι υπάρχει κι εδώ ένα μουσικό νούμερο, το οποίο αρχικά με βρήκε αρνητικό γιατί φάνηκε να θέλει να αντιγράψει το παρόμοιο σκηνικό της προηγούμενης ταινίας αλλά τελικά με κέρδισε!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου