16.11.19

Primal (2019)

Είδος: Δράσης, Θρίλερ

"Ακούγεται καλύτερο απ' ότι είναι και είναι χειρότερο από αυτό που περίμενα. Βασικό είναι ότι δεν περίμενα πολλά, οπότε καταλαβαίνετε."

Σκηνοθεσία:Nick Powell
Σενάριο:Richard Leder
Παίζουν:Nicolas Cage,
Famke Janssen,Kevin Durand
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Ο Νίκολας Κέιτζ τα βάζει με σπάνιο, λευκό Ιαγουάρο στη νέα του ταινία; Θα θέλαμε και προφανώς θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει μόνο στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας, Primal. Κατά τα άλλα, μια ακόμα κακή ταινία που αποφασίζει να πρωταγωνιστήσει ο Κέιτζ. Το σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι ο Κέιτζ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε κακές ταινίες με "καλό" αποτέλεσμα, το οποίο συνήθως οφείλεται στον ερμηνευτικό οίστρο του ίδιου αλλά και στη γνώση του εκάστοτε σκηνοθέτη, πρωταγωνιστεί όμως και σε κακές ταινίες με "κακό" αποτέλεσμα, που δε δίνει ούτε ο ίδιος κάτι παραπάνω με την προσέγγισή του στο ρόλο, όπως συνέβη και στο Primal.
  Σε αυτή τη νέα ταινία λοιπόν ο Κέιτζ υποδύεται τον Φρανκ Γουόλς, κυνηγό άγριων ζώων για λογαριασμό ζωολογικών κήπων. Στην πρώτη σκηνή της ταινίας βλέπουμε τον Φρανκ στη ζούγκλα, να έχει στήσει καρτέρι σε έναν λευκό ιαγουάρο και μετά από σύντομη μονομαχία, τον αιχμαλωτίζει και μαζί με άλλα άγρια ζώα θα πρέπει να τον μεταφέρει από ένα λιμάνι του Πουέρτο Ρίκο πίσω στην Αμερική. Στο ίδιο πλοίο που θα βρίσκεται ο Φρανκ και τα ζώα του, θα πρέπει να επιβιβαστεί μυστικά κι ένας πολιτικός κρατούμενος, κατηγορούμενος για δολοφονίες στη Λατινική Αμερική. Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, δολοφόνοι, κυνηγοί και άγρια ζώα, βρίσκονται σε ένα πλοίο και όπως μπορείτε να φανταστείτε κάτι δε θα πάει καλά στην πορεία. Ο κρατούμενος θα αποδράσει, θα απελευθερώσει και τον λευκό ιαγουάρο και θα επικρατήσει ένας πανικός.
  Ακούγεται καλύτερο απ' ότι είναι και είναι χειρότερο από αυτό που περίμενα. Βασικό είναι ότι δεν περίμενα πολλά, οπότε καταλαβαίνετε. Η δράση δεν είναι καλά σκηνοθετημένη, οι ερμηνείες είναι από όλους κάκιστες, το σενάριο έχει ούτως ή άλλως αρκετές τρύπες και οι διάλογοι μοιάζουν πρόχειρα γραμμένοι, τυποποιημένοι κι αυτοί. Όλα αυτά δε θα ενοχλούσαν ιδιαίτερα κάποιον που θα έμπαινε στη διαδικασία να δει την συγκεκριμένη ταινία αν η δράση και οι ερμηνείες ήταν σε καλύτερα επίπεδα. Δεν ζητάς φοβερά πράγματα και ειδικά στις ερμηνείες του πρωταγωνιστικού τρίο, με ονόματα όπως του Κέιτζ, της Γιάνσεν και του Ντούραντ, είναι φυσικό να περιμένεις κάτι καλύτερο, τουλάχιστον πιο επαγγελματικό. Ειδικά η Φάμκε Γιάνσεν, δεν καταφέρνει ποτέ να δείξει ότι βρίσκεται εκεί. Κέιτζ και Ντούραντ εμφανίζουν κάποια σημάδια επαγγελματισμού αλλά θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ κακή δουλειά απ' όλο το υπόλοιπο επιτελείο οπότε η ταινία δεν σώζεται.
 Δράση εντελώς χλιαρή. Θρίλερ δεν καταφέρνει να γίνει, παρότι ως τέτοιο θέλει να μεταμορφωθεί στην πορεία, καθώς κινείται στους κλειστούς, σκοτεινούς χώρους του πλοίου (του τεράστιου πλοίου που τα πάντα όμως φαίνεται να βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο!). Μια ταινία λοιπόν που διαφημίζεται ως θρίλερ δράσης και δεν πετυχαίνει σε τίποτα από τα δύο και εν τέλει απογοητεύει ακόμα και όσους την προσεγγίζουν με μικρές- τόσο δα μικρούλες- προσδοκίες.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου