25.10.19

Scary Movie 2 (2001)

Είδος: Παρωδία

"Ξεκινώντας με μια σκηνή που παρωδεί τον Εξορκιστή, με τον Τζέιμς Γουντς στο ρόλο που έπαιξε ο Φον Σίντοφ, φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τους δημιουργούς αλλά από εκεί και πέρα η ταινία δεν έχει να πει πολλά πράγματα. Όχι γιατί δεν έχει ιδέες για αστεία (αυτό δεν ήταν συνήθως πρόβλημα για τους αδερφούς Γουέιανς) αλλά γιατί τα παρουσιάζει βιαστικά και χωρίς τον κατάλληλο τρόπο (αυτό ήταν πάντα πρόβλημα για τους αδερφούς Γουέιανς)."

Σκηνοθεσία:Keenen Ivory Wayans
Σενάριο:Shawn Wayans,
Marlon Wayans,Alyson Fouse,
Greg Grabianski,Dave Polsky,
Michael Anthony Snowden,
Craig Wayans
Παίζουν:Anna Faris,Marlon Wayans,
Shawn Wayans
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Η οικογένεια Γουέιανς επιστρέφει σύσσωμη για τη συνέχεια του Scary Movie. Τα αδέρφια Κίνεν, Μάρλον και Σον παίρνουν μαζί και τον ανιψιό τους, Κρεγκ, να βοηθήσει στη συγγραφή σεναρίου, μαζί με άλλους τέσσερις σεναριογράφους (εφτά το σύνολο!) και η συνέχεια του Scary Movie ζωντανεύει στις κινηματογραφικές οθόνες ένα χρόνο μετά την πρώτη ταινία.
  Ξανά στόχος της παρωδίας είναι το είδος των ταινιών τρόμου κυρίως αλλά "πειράζει" κι άλλες επιτυχημένες ταινίες της εποχής. Η κύρια πλοκή είναι δανεισμένη από το The Haunting, κυρίως τη διασκευή του Γιαν Ντε Μποντ που είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια πριν. Βλέπουμε έτσι την ομάδα της πρώτης ταινίας να δέχεται την πρόσκληση ενός επιστήμονα για τη διεξαγωγή ενός πειράματος, με οικονομικά οφέλη φυσικά. Τα μέλη της ομάδας πρέπει να περάσουν το Σαββατοκύριακο σε μια έπαυλη που θεωρείται στοιχειωμένη.
  Από τον κλασικό Εξορκιστή μέχρι τους Άγγελους του Τσάρλι και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, η ομάδα πίσω από το Scary Movie 2 αποφασίζει να παρωδήσει τα πάντα. Ξεκινώντας με μια σκηνή που παρωδεί τον Εξορκιστή, με τον Τζέιμς Γουντς στο ρόλο που έπαιξε ο Φον Σίντοφ, φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τους δημιουργούς αλλά από εκεί και πέρα η ταινία δεν έχει να πει πολλά πράγματα. Όχι γιατί δεν έχει ιδέες για αστεία (αυτό δεν ήταν συνήθως πρόβλημα για τους αδερφούς Γουέιανς) αλλά γιατί τα παρουσιάζει βιαστικά και χωρίς τον κατάλληλο τρόπο (αυτό ήταν πάντα πρόβλημα για τους αδερφούς Γουέιανς). Εδώ μάλιστα είναι εμφανές το βιαστικό του πράγματος ακόμα και στο μοντάζ των σκηνών, πρόβλημα που οφείλεται εν μέρει στους μοντέρ και το σκηνοθέτη αλλά ίσως και στην πίεση των παραγωγών να κυκλοφορήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το φιλμ.
  Η Άννα Φάρις, οι Μάρλον και Σον Γουέιανς, και η Ρετζίνα Χολ παίζουν τους ρόλους που είχαν στην πρώτη ταινία ενώ έχουμε την προσθήκη των Κάθλιν Ρόμπερτσον (η κούκλα που μπορεί να θυμάστε από τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς) , Τόρι Σπέλινγκ (σίγουρα τη θυμάστε από τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς) και των συνήθως καλών κωμικών Τιμ Κάρι, Ντέιβιντ Κρος, Κρις Έλιοτ. Ο Κάρι υποδύεται τον κακό επιστήμονα, ο Κρος τον ανάπηρο βοηθό του και ο Έλιοτ τον μπάτλερ της έπαυλης. Οι δύο τελευταίοι έχουν ίσως τις πιο αστείες σκηνές της ταινίας, μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που επικρατεί.
  Ακόμα χειρότερα τα πράγματα στο Scary Movie 2, λοιπόν. Τουλάχιστον στο πρώτο υπήρχε μια κινηματογραφική αίσθηση, έστω κι αν το χιούμορ του δεν συμφωνούσε με το δικό σου. Εδώ υπάρχει η αίσθηση του fast food και του εύκολου χρήματος, το οποίο προφανώς και κατάφεραν να βγάλουν οι παραγωγοί. Σαράντα πέντε εκατομμύρια προϋπολογισμός και εκατόν σαράντα, περίπου, πίσω, μόνο από τις κινηματογραφικές προβολές παγκοσμίως. Αν σας άρεσε το πρώτο, δε θα σας χαλάσει ιδιαίτερα κι αυτό. Αν το πρώτο δε σας άρεσε, αυτό θα σας "πειράξει".



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου