13.11.17

Hush (2016)

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου

"Το Hush και ο σκηνοθέτης του Μάικ Φλάναγκαν είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο του τρόμου και του θρίλερ. Χωρίς να έχει κάνει μαγικά μέχρι σήμερα, ο Φλάναγκαν, παραδίδει αξιοπρεπέστατα φιλμ τρόμου, τα οποία σου δίνουν αυτά που περιμένεις να πάρεις."

Σκηνοθεσία: Mike Flanagan
Σενάριο: Mike Flanagan,Kate Siegel
Παίζουν:John Gallagher Jr.,
Kate Siegel,Michael Trucco
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Το Hush και ο σκηνοθέτης του Μάικ Φλάναγκαν είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο του τρόμου και του θρίλερ. Χωρίς να έχει κάνει μαγικά μέχρι σήμερα, ο Φλάναγκαν, παραδίδει αξιοπρεπέστατα φιλμ τρόμου, τα οποία σου δίνουν αυτά που περιμένεις να πάρεις. Από το Oculus μέχρι το φετινό Gerald's Game, που κι αυτό όπως και το Hush αποτελούν παραγωγές του Netflix, ο Φλάναγκαν δουλεύει σταθερά και αξιόπιστα, δοκιμάζοντας ίσως να κάνει ένα βηματάκι παραπάνω με το τελευταίο φιλμ του. Αυτά όμως σε ένα άλλο κείμενο. Εδώ μας απασχολεί το Hush.
  Η πλοκή της ταινίας απλή και κατανοητή, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό φιλμ "εισβολής" (Home invasion, για να καταλαβαινόμαστε...). Η Μάντι είναι κωφάλαλη συγγραφέας και ζει μόνη της σε ένα σπίτι στο δάσος. Διατηρεί φιλίες με τη γειτόνισσα, Σάρα, η οποία μένει λίγα μέτρα πιο μακρυά. Ένα βράδυ λοιπόν ένας παλαβός επιτίθεται στη Σάρα, τη σκοτώνει ενώ προσπαθεί να ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια από τη Μάντι και στη συνέχεια πολιορκεί τη Σάρα, η οποία βρίσκεται πια παγιδευμένη στο ίδιο της το σπίτι.
  Όσο απλή είναι η πλοκή της ταινίας άλλο τόσο απλά και ξεκάθαρα κινείται και το φιλμ του Φλάναγκαν, το σενάριο του οποίου έγραψε ο ίδιος μαζί με τη σύζυγο του και πρωταγωνίστρια της ταινίας, Κέιτ Σίγκελ. Η Σίγκελ και οι υπόλοιποι τρεις ηθοποιοί που εμφανίζονται στο φιλμ τα πάνε μια χαρά, με συγκρατημένες, χωρίς υπερβολές ερμηνείες. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στα χέρια του σκηνοθέτη, που για άλλη μια φορά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Αγωνία, χτίσιμο ατμόσφαιρας, ένταση και μερικές σκηνές κλιμακούμενου τρόμου συμπληρώνουν αυτό το καλό δείγμα θρίλερ/ τρόμου, που παρότι δεν μας λέει τίποτα καινούριο, είναι ωστόσο τίμιο και μας δίνει όσα χρειάζονται για ένα φιλμ του είδους.
  Το μόνο αρνητικό στο Hush, αν πρέπει να του καταλογίσω κάτι, είναι αυτό που αναφέρω παραπάνω. Δεν έχει να πει κάτι καινούριο και λογικά όσο καλή συντροφιά και αν μας κρατήσει, δε θα το μνημονεύουμε στο μέλλον. Ίσως κάποια στιγμή ο Φλάναγκαν μας δώσει αυτό το κάτι παραπάνω. Για την ώρα πάντως συγκαταλέγεται στους αξιοπρεπείς εργάτες του κινηματογραφικού τρόμου, κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι τόσο εύκολο, με την κατρακύλα που έχει πάρει το είδος τα τελευταία χρόνια.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου