26.9.17

Little Evil (2017)

Είδος: Κωμωδία, Τρόμου

"Παρότι αρχικά το Little Evil φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, στην πορεία παρουσιάζει το γνωστό φαινόμενο της "κατηφόρας" των κωμικών στιγμών και εμπνεύσεων.  Οι αναφορές στην Προφητεία, το Poltergeist και τη Λάμψη δεν έχουν πια ενδιαφέρον ενώ η απόφαση του Κρεγκ να δώσει μια γλυκανάλατη χροιά πριν το φινάλε στο φιλμ του δεν λειτουργεί υπέρ της κωμωδίας."

Σκηνοθεσία:Eli Craig
Σενάριο:Eli Craig
Παίζουν:Evangeline Lilly,
Adam Scott,Sally Field
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Εκεί που προσπαθείς να φτιάξεις τη ζωή σου, εκεί που έχεις βρει τη γυναίκα των ονείρων σου και είσαι έτοιμος να της δώσεις τα πάντα, τι κι αν έχει ήδη ένα παιδί από προηγούμενη σχέση της, τι κι αν δε θέλει να μιλά γι αυτή ποτέ, εσένα δε σε νοιάζει και κοιτάς τα μάτια της και λιώνεις, εκεί λοιπόν που όλα βαίνουν όπως θα ήθελες, παρά την ατυχία του χτυπήματος τυφώνα στη γαμήλια τελετή σου, να που ανακαλύπτεις ότι ο μικρός είναι ο γιος του Σατανά! Τα μαζεύεις και φεύγεις; Όχι, βέβαια. Καμία κωμωδία δε θα ξεκινούσε με τέτοιο τρόπο.     

 Αυτή η κωμωδιούλα/ παρωδία της κλασικής Προφητείας που παίζεται στο Netflix, βάζει τον Άνταμ Σκοτ στο ρόλο του Γκάρι, του τύπου που μόλις παντρεύτηκε τη Σαμάνθα, τη γυναίκα των ονείρων του. Τα προβλήματα για τον Γκάρι αρχίζουν με τη συγκατοίκηση μετά το γάμο, εκεί που παρατηρεί την αλλόκοτη συμπεριφορά του εξάχρονου γιου της Σαμάνθα. Παράξενες ζωγραφιές, περίεργες φωνές και αρκετά ανεξήγητα γεγονότα, οδηγούν τον Γκάρι στην αναζήτηση στοιχείων για τον πατέρα του μικρού και σύντομα θα ανακαλύψει ότι η Σαμάνθα έφερε στον κόσμο το μικρό σε μια περίοδο που ανήκε σε μια αίρεση που λάτρευε το Σατανά! Τι άλλο πρέπει να ανακαλύψεις για να το βάλεις στα πόδια; Δεν ξέρω! Ο Γκάρι πάντως μένει και αποφασίζει να σταθεί στο ύψος του και ή θα σκοτώσει τον μικρό, καταφέρνοντας να κάνει αυτό που δεν πρόλαβε ο Γκρέγκορι Πεκ στη δεκαετία του 1970, ή η αγάπη θα κερδίσει και θα καταφέρει να συμμορφώσει ακόμα και το παιδί του Σατανά.
 Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Ιλάι Κρεγκ, ο οποίος μερικά χρόνια πριν μας έδωσε την καλτ κωμωδία τρόμου Tucker and Dale vs Evil. Παρότι αρχικά το Little Evil φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, στην πορεία παρουσιάζει το γνωστό φαινόμενο της "κατηφόρας" των κωμικών στιγμών και εμπνεύσεων.  Οι αναφορές στην Προφητεία, το Poltergeist και τη Λάμψη δεν έχουν πια ενδιαφέρον ενώ η απόφαση του Κρεγκ να δώσει μια γλυκανάλατη χροιά πριν το φινάλε στο φιλμ του δεν λειτουργεί υπέρ της κωμωδίας. Θέλεις κάτι πιο ακραίο, πιο αναπάντεχο από αυτή την τελική λύση που σου προσφέρει. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι το ακραίο είναι ότι ο γιος του Σατανά συμμορφώνεται και ζει μια φυσιολογική ζωή, πράγμα που όντως ακούγεται εντελώς περίεργο αλλά με τον τρόπο που παρουσιάζεται εδώ, δεν μοιάζει ειρωνικά αστείο, αλλά φινάλε σε παιδική ταινία.
  Ο Άνταμ Σκοτ και η Εβάντζελιν Λίλι τα πάνε καλά σαν ζευγάρι και ο μικρός έχει κάτι το τρομακτικό στη φυσιογνωμία του, ενώ γενικότερα η πλειοψηφία των ηθοποιών μια χαρά τα πάει και υπάρχουν διάσπαρτες καλές κωμικές στιγμές. Απλώς το γενικότερο, τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καλό ρυθμό. Αφήνει αρκετά μεγάλα κενά διαστήματα χωρίς καλά αστεία και φαίνεται, παρά τη μικρή διάρκεια, να ξεχειλώνει και να τραβά περισσότερο από όσο μπορείς. Θα το εκτιμήσουν περισσότερο όσοι έχουν τα φιλμ τρόμου που αναφέρω παραπάνω αλλά μέχρι εκεί. Το βλέπεις, το ξεχνάς, κλείνεις την τηλεόραση και κοιμάσαι, ελπίζοντας σε μια καλύτερη αυριανή επιλογή.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου