18.1.17

The Hollow Point (2016)

Είδος: Θρίλερ, Αστυνομική, Γουέστερν

Σκηνοθεσία:Gonzalo López-Gallego
Σενάριο:Nils Lyew
Παίζουν:Patrick Wilson,
Lynn Collins,Ian McShane
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε μια μικρή Αμερικανική πόλη του Νότου, στα σύνορα με το Μεξικό, δραστηριοποιείται ένα καρτέλ παράνομης διακίνησης όπλων και πυρομαχικών. Ο Γουάλας, μεγαλωμένος στη μικρή πόλη, επιστρέφει ως σερίφης και προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από το καρτέλ και ποια άτομα από την πόλη συμμετέχουν στη διακίνηση. Τα όρια του καλού, του κακού, των φίλων, των εχθρών και της απονομής δικαιοσύνης είναι δυσδιάκριτα, σε μια πόλη όπου κανείς δε μπορεί να εμπιστευθεί κανέναν.


ΑΠΟΨΗ: Αν καταφέρνει κάτι ο Ισπανός σκηνοθέτης, Γκονζάλο Λόπεζ Γκαλέγκο (είμαι σίγουρος ότι η προφορά του ονόματός δεν είναι αυτή...), με τις ταινίες του, τουλάχιστον τις τρεις που έχω δει, αυτό είναι να αδικεί τόσο το υλικό του, όσο και τον ίδιο, γιατί φαίνεται σαν δημιουργός να έχει ένα σχετικό όραμα. Το προηγούμενο φιλμ του, Open Grave, με απογοήτευσε, όμως, το νέο του φιλμ, The Hollow Point, λειτουργεί αποτελεσματικά, κινούμενο στα όρια του γουέστερν, του αστυνομικού θρίλερ και του φιλμ νουάρ.

  Το The Hollow Point είναι-κατά πάσα πιθανότητα- ένα φιλμ που θα δούμε κατευθείαν στην αγορά του DVD στη χώρα μας και θα περάσει γενικά απαρατήρητο από την πλειοψηφία. Αξίζει ωστόσο την προσοχή κάποιου που ενδιαφέρεται για τα πεσιμιστικά, αστυνομικά φιλμ που κρύβουν και λίγο νουάρ μέσα τους. Τοποθετημένο στον Αμερικανικό Νότο, προβάλει την διαφορετική Αμερική που κατοικεί εκεί και ασχολείται με ήρωες ή αντιήρωες, που δεν είναι ξεκάθαρα καλοί αλλά μέσα τους υπάρχει έντονη η επίδραση της "σκοτεινής πλευράς", όπως θα έλεγε κι ένας φίλος του Star Wars. Δε θα βρεις κάποιον με τον οποίο θα ταυτιστείς, αλλά θα βρεις χαρακτήρες που ακόμα κι αν δεν είναι, θέλουν να φέρονται σαν ... καθίκια (όχι η κατάλληλη λέξη αλλά το πιάσατε το υπονοούμενο).
  Πάτρικ Γουίλσον, Ίαν ΜακΣέιν, Τζον Λεγκουιζάμο και Τζιμ Μπελούσι σε πρώτους ρόλους και είναι όλοι τους πάρα πολύ καλοί. Ο Γουίλσον στο ρόλο του νέου σερίφη δεν είναι ακριβώς αυτός που εμπιστεύεται η πόλη του, ο ΜακΣέιν είναι ο παλιός που βοηθά το νέο σερίφη, ο Μπελούσι είναι ένας ντόπιος επιχειρηματίας που φαίνεται να μπλέκεται με το καρτέλ, ενώ ο Λεγκουιζάμο είναι ο μόνος ξεκάθαρα κακός χαρακτήρας, ο εκτελεστής που στέλνει το καρτέλ στην πόλη.
  Κάπου το σενάριο μας μπερδεύει, κάπου δεν πιάνουμε ακριβώς αυτά που θέλουν να πουν οι πρωταγωνιστές αλλά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα διαπλοκή χαρακτήρων, μια "ξερή" φωτογραφία, όπως τα εδάφη που διαδραματίζεται το φιλμ, καλές ερμηνείες και μια προσπάθεια στοχασμού πάνω στη θρησκεία, στο καλό, το κακό και την ανθρώπινη φύση. Συνολικά είναι ένα φιλμ που κρατά το θεατή στη θέση του. Μια ταινία που θέλεις να δεις πως θα εξελιχθεί και πως τελικά θα ολοκληρωθεί αυτό το παράξενο μείγμα χαρακτήρων που έχεις μπροστά σου. Καλή ταινία που πετά κάτω από τα ραντάρ, καθώς δεν απευθύνεται σε μεγάλη μερίδα κοινού.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου