7.7.16

Στα .... Γρήγορα: The DUFF (2015)

Είδος: Κωμωδία

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.:
ΦΙΛΗ ΛΟΓΩ ΌΓΚΟΥ ΜΑΖΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΑΣ
Σκηνοθεσία:Ari Sandel
Σενάριο:Josh A. Cagan,
Kody Keplinger(βιβλίο)
Παίζουν:Mae Whitman,
Bella Thorne,Robbie Amell
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Μπέλα ανακαλύπτει ότι είναι μια Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.! Είναι η άσχημη φίλη που όλοι την πλησιάζουν για να βγουν με τις όμορφες της παρέας. Έτσι αποφασίζει να επαναστατήσει, να ξεκόψει από τις κολλητές φίλες της και να αλλάξει τα δεδομένα. Με τις συμβουλές του γείτονα και δημοφιλή στο σχολείο, Γουέσλι, θα προσπαθήσει να μιλήσει στον Τόμπι, τον κρυφό έρωτά της, και να τον κατακτήσει. Μπορεί, όμως, να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι;


ΑΠΟΨΗ: Το The DUFF είναι μια κλασικού τύπου νεανική κωμωδιούλα, βασισμένη σε ένα παρόμοιου τύπου μυθιστόρημα, γραμμένο, κατά πάσα πιθανότητα, από μια DUFF, την Κόντι Κέπλιντζερ, η οποία κάνει και το σύντομο πέρασμα της από την οθόνη, προς το τέλος του φιλμ!
  Ο Άρι Σαντέλ σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σε ένα είδος σχετικά εύκολο αλλά που κρύβει πολλές παγίδες. Απευθύνεται ξεκάθαρα στις νεαρές ηλικίες αλλά καταφέρνει να κάνει κι εμάς του λίγο μεγαλύτερους να θυμηθούμε τα σχολικά χρόνια και να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Οι DUFF υπήρχαν σε κάθε σχολείο και είμαι σίγουρος ότι όλοι έχετε να θυμάστε περιστατικά "ασχημούλας" φίλης με κούκλες κολλητές, που όλοι την πλησίαζαν για να "καταφέρουν" τις φίλες της. Μπορεί να ήσασταν κι εσείς οι ίδιοι "θύματα"!
  Το θετικό με το φιλμ του Σαντέλ είναι, όπως γράφω και παραπάνω, ότι αποφεύγει τις περισσότερες παγίδες. Χρησιμοποιεί αρκετά κλισέ του είδους, γνωρίζεις την κατάληξη από την αρχή, αλλά κρατά σε σχετικά καλό επίπεδο το χιούμορ (εκτός από μία δύο σκηνές) και παίζει με τους εφηβικούς προβληματισμούς στα θέματα της κοινωνικοποίησης, της αποδοχής του κοινωνικού συνόλου και της σεξουαλικής αφύπνισης.
  Ό,τι πρέπει για τις νεαρότερες ηλικίες, οι οποίες σαφώς θα το διασκεδάσουν περισσότερο, χωρίς να αποκλείει, όμως, εντελώς την πιθανότητα να περάσει καλά και κάποιος θεατής μεγαλύτερης ηλικίας από τους πρωταγωνιστές του φιλμ!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.: Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου