19.2.16

Home Invasion (2016)

Είδος : Θρίλερ

Σκηνοθεσία:David Tennant
Σενάριο:Peter Sullivan
Παίζουν:Jason Patric,
Scott Adkins,Natasha Henstridge
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Χλόη έχει παντρευτεί έναν πάρα πολύ πλούσιο άνδρα, ο οποίος λείπει συνεχώς σε επαγγελματικά ταξίδια και αυτή μένει με τον ανήλικο γιο του στην πολυτελέστατη έπαυλη του συζύγου. Η ασφάλεια του σπιτιού παραβιάζεται και η Χλόη με το παιδί βρίσκονται αντιμέτωποι με τρεις ξένους που εισβάλουν στο χώρο τους, προσπαθώντας να βρουν το χρηματοκιβώτιο. Η μόνη ελπίδα της Χλόη είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας συστημάτων συναγερμού, ο οποίος την καθοδηγεί μέσω του κινητού της.


ΑΠΟΨΗ: Νατάσα Χένστριτζ, Τζέισον Πάτρικ και Σκοτ Άντκινς! Τρία ονόματα που όταν τα είδα μαζί αναρωτήθηκα τι διάολο μπορεί να έχει προκύψει από αυτή τη συνεργασία. Προσθέστε και το όνομα Ντέιβιντ Τέναντ στη σκηνοθεσία, πράγμα που έκανε το αριστερό μου φρύδι να ανασηκωθεί ως γνήσιος φαν του Ρότζερ Μουρ, και η περιέργεια έφτασε σε νέα ύψη. Όταν κατάλαβα βέβαια ότι πρόκειται απλώς για συνωνυμία με τον συμπαθή Βρετανό ηθοποιό που υποδύθηκε τον Doctor Who, ήταν πλέον αργά, έτσι, το μόνο που μου έμεινε να κάνω κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας ήταν να αναρωτιέμαι πού θα φτάσει ακόμα ο Τζέισον Πάτρικ και πώς πάχυνε έτσι στην περιφέρεια η Χένστριτζ (μισογύνη, σεξιστή...)!
  Υβρίδιο του πρόσφατου The Call και του Φιντσερικού Panic Room, το Home Invasion έχει να μας προσφέρει ελάχιστες ενδιαφέρουσες σκηνές αγωνίας, μερικά δείγματα φιλοτιμίας από τους Πάτρικ και Άντκινς, που προσπαθούν ανά διαστήματα να κάνουν κάτι με τους χαρακτήρες τους, και την όμορφη αλλά άχρωμη Νατάσα Χένστριτζ να προσπαθεί να πείσει ως πρωταγωνίστρια μιας "άχρωμης" ταινίας, της οποίας είναι και παραγωγός. Άψογος συνδυασμός!
  Δεν ξεκινάει με τις χειρότερες προϋποθέσεις και μιας και μιλάμε για χαμηλού προϋπολογισμού ταινία, για την αγορά του DVD, μπορείς να δείξεις μεγαλύτερη επιείκεια και προσωπικά την έδειξα! Αφού έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα φιλμ τηλεοπτικών προδιαγραφών, οι απαιτήσεις μας είναι μικρότερες αλλά και πάλι περιμένεις μερικά σημάδια επαγγελματισμού και μια προσπάθεια από μεριάς δημιουργών να προσφέρουν διασκέδαση στο κοινό. Για κάποια μικρά διαστήματα υπάρχει μια ένδειξη ότι κάτι πάει να γίνει, όμως, για κάποια άλλα μεγαλύτερα διαστήματα, η ένδειξη αυτή ξεθωριάζει και τελικά χάνεται τελείως. Οι σεναριακές ευκολίες διαδέχονται η μία την άλλη, οι πρωταγωνιστές βάζουν τον αυτόματο πιλότο από ένα σημείο και μετά και καταλήγουμε σε άλλο ένα συμβατικό, κάτω του μετρίου θρίλερ εισβολής.
  Η Χένστριτζ τρέχει πάνω κάτω προσπαθώντας να μας πείσει ότι αγωνιά∙ ο Πάτρικ κάθεται σε μια πολυθρόνα και μιλάει στο τηλέφωνο∙ ο Άντκινς δεν έχει την ευκαιρία να δείξει ούτε μία φορά τη δεξιότητά του στις πολεμικές τέχνες (δες τα Ninja, Ninja: Shadow of a Tear, Close Range και Undisputted III και θα καταλάβεις). "Κλάφ' τα, Χαράλαμπε", με λίγα λόγια. Σήμερα, που οι επιλογές ταινιών είναι τόσες πολλές, δεν έχει κανένα νόημα να κάτσεις να παρακολουθήσεις το Home Invasion. Υπάρχουν καλύτερα δείγματα του είδους εκεί έξω.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Εισβολή στο σπίτι (Video 2016) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου