25.1.16

Alvin and The Chipmunks: Chipwrecked (2011)

Είδος : Κωμωδία, Οικογενειακή

Ο ΑΛΒΙΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 3
Σκηνοθεσία:Mike Mitchell
Σενάριο:Jonathan Aibel,Glenn Berger
Παίζουν:Justin Long,
Jesse McCartney,Jason Lee
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ντέηβ και τα Σκιουράκια πάνε κρουαζιέρα! Η δυσκολία, όμως, του Άλβιν να μείνει μακριά από τις σκανδαλιές έχει απρόσμενες συνέπειες. Ο Ντέηβ, τα σκιουράκια αλλά και ο παλιός εχθρός του, Ίαν Χοκ, βρίσκονται ναυαγοί σε ένα τροπικό νησί.


ΑΠΟΨΗ: Οι αντοχές μου στο δεύτερο σίκουελ του Άλβιν Και Της Παρέας Του, αρχίζουν να λιγοστεύουν. Είδα το πρώτο φιλμ με μια διάθεση νοσταλγίας, έχοντας στο μυαλό μου την σειρά κινουμένων σχεδίων που παρακολουθούσα πιτσιρικάς, αλλά πέρα από μια αποδεκτή παιδική ταινία, τίποτα άλλο δεν βρήκα. Μια από τα ίδια και στο δεύτερο μέρος. Μια χαρά για ένα δεκάχρονο, μια χαρά και για έναν τριαντάχρονο, που πάσχει από αϋπνίες. Ε, στο τρίτο μέρος, δεν αλλάζουν πολλά αλλά αυτό πλέον είναι κακό.
  Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο τους φιλμ, τα Σκιουράκια επιστρέφουν, μαζί με τις Σκιουρίνες από το δεύτερο φιλμ. Όλοι μαζί είναι πια μια οικογένεια, με τον Τζέησον Λι να επιστρέφει ως κηδεμόνας τους και τον Ντέηβιντ Κρος να δηλώνει κι αυτός παρών ως ο "κακός" Ίαν Χοκ. Εδώ, όμως, γίνεται κουραστική η επανάληψη. Τα αστεία είναι παρόμοια, τα μηνύματα παραμένουν τα ίδια (οικογένεια, φιλία κλπ) και απλώς προστίθενται κάποιες σινεφιλικές αναφορές, από τον Τζέιμς Μποντ και τον Ιντιάνα Τζόουνς μέχρι το Lost και το Ναυαγό. Τώρα, αν αυτές οι αναφορές έχουν σκοπό να κρατήσουν τους ενήλικες ξύπνιους, φοβάμαι ότι δεν τα καταφέρνουν. Ολόκληρη η ταινία θυμίζει επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων, το οποίο είναι ΟΚ για τα παιδιά και θα περάσουν κάπως την ώρα τους αλλά δεν τους προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Τα ίδια με τις δύο προηγούμενες ταινίες.
  Όταν φτιάχνεις ένα franchise υποτίθεται ότι πρέπει να προσπαθείς να βάλεις κάτι καινούριο σε κάθε νέα ταινία, έστω κι αν μιλάμε για μια παιδική σειρά ταινιών. Αυτό δε συμβαίνει με τα Σκιουράκια. Παρότι υπάρχει η υποψία ότι ήθελαν να κάνουν κάτι λίγο διαφορετικό εδώ αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τους συντελεστές.
  Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο νομίζω. Το τέταρτο φιλμ της σειράς έρχεται την Πέμπτη στους κινηματογράφους αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα έχει νόημα να πάτε τα παιδιά σας να το δούνε. Όπως και τα προηγούμενα τρία, έτσι κι αυτό θεωρώ ότι ένα Σάββατο μεσημέρι στο σπίτι όταν κυκλοφορήσει σε dvd θα είναι αρκετό. Θα το εξακριβώσουμε σύντομα.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Ο Άλβιν και η παρέα του 3 (2011) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου