25.1.16

Alvin and The Chipmunks: The Squeakquel

Είδος : Κωμωδία, Οικογενειακή

Ο ΑΛΒΙΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2
Σκηνοθεσία:Betty Thomas
Σενάριο:Jon Vitti,
Jonathan Aibel,Glenn Berger
Παίζουν:Jason Lee,Zachary Levi,
David Cross
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Τα τρία σκιουράκια τραγουδιστές-pop stars επανέρχονται. Αυτή τη φορά τη φροντίδα τους αναλαμβάνει για λίγο ο ανιψιός του Ντέηβ, Τόμπι. Τα σκιουράκια πρέπει να πάνε σχολείο, κάνοντας για λίγο στην άκρη το σταριλίκι. Το σχολείο, όμως, χρειάζεται τη βοήθειά τους σε ένα μουσικό διαγωνισμό κι εκεί που τα πράγματα φαντάζουν εύκολα, εμφανίζεται ένα αντίστοιχο μουσικό τρίο με τρεις σκιουρίνες!


ΑΠΟΨΗ: Σας υποσχέθηκα ότι θα ασχοληθώ με το franchise που δημιουργήθηκε από το 2007, με τον Άλβιν και την παρέα του και συνεχίζω ακάθεκτος με το δεύτερο μέρος της παιδικής σειράς ταινιών, με τα εκατομμύρια θαυμαστών ανά την υφήλιο! Έχω ακόμα δύο ταινίες μπροστά μου... Ελπίζω να τα καταφέρω... Στείλτε μου τις προσευχές σας.

  Δεν έχουμε καμιά εντυπωσιακή διαφορά στο δεύτερο μέρος του Άλβιν και της Παρέας του, ούτε προς το χειρότερο, ούτε προς το καλύτερο. Μια ακόμα παιδική ταινία, που τουλάχιστον διατηρεί ένα επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκειά της και δεν είναι προσβλητική προς το κοινό της. Μικρά διδάγματα για τη διασημότητα, για τη φιλία και φυσικά την οικογένεια τα συναντούμε κι εδώ. Το σχολείο (ναι, τα σκιουράκια πάνε και σχολείο...σε κανονικό, όχι σκιουροσχολείο!) δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές να ασχοληθούν και για λίγο με τα φαινόμενα σχολικής βίας (bullying, στα Ελληνικά...) ενώ η είσοδος των Σκιουρίνων στην ταινία περνάει ένα ακόμα μηνυματάκι στα πιτσιρίκια, περί θεμιτού, αθέμιτου ανταγωνισμού και συναγωνισμού.
  Εδώ κάνει στην άκρη ο Τζέισον Λι και το ρόλο του ως κηδεμόνα των ηρώων μας αναλαμβάνει ο Ζάκαρι Λίβαϊ, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Chuck, και η αλήθεια είναι ότι προσφέρει μια δυο αστείες στιγμές. Στο ρόλο του κακού επιστρέφει ο Ντέηβιντ Κρος, ενώ τις φωνές στις σκιουρίνες δανείζουν τρεις καλές κωμικοί, οι Έιμι Πέλερ, Κριστίνα Άπλγκεητ και Άννα Φάρις. Όχι ότι έχει καμία ιδιαίτερη σημασία. Απλώς το αναφέρω.
  Μια απ' τα ίδια, κοινώς, το σίκουελ. Το πιτσιρίκι σας πάλι καλά θα περάσει. Δε θα το νοιάξει το σαχλό χιουμοράκι που υπάρχει κι εδώ πολλές φορές, ούτε το λίγο χειρότερο κάποιες στιγμές animation. Ταινία που μπορεί να παρακολουθήσει κι ένας ενήλικος, δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλά είναι μια ταινία που μπορείς να αφήσεις χωρίς ενδοιασμούς το παιδί σου να την παρακολουθήσει. Αν υπάρχουν και αδερφάκια ακόμα καλύτερα, καθώς τα τρία σκιουράκια φροντίζουν να τονίσουν τη σημασία που έχουν τα αδέλφια, και σε αυτό το φιλμ τους.
  Αυτά! Έχω ακόμα δυο ταινίες με τα σκιουράκια! "Δε σε πιέζει κανείς", θα μου πεις. Ε, όχι! Το είπα και θα το κάνω. Όποιο κι αν είναι το κόστος, το franchise θα ολοκληρωθεί!






Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Ο Άλβιν και η παρέα του 2 (2009) on IMDb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου