6.5.15

Astérix: Le domaine des dieux (2014)

Είδος : Animation, Κωμωδία

ΑΣΤΕΡΙΞ:
Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Σκηνοθεσία:Louis Clichy,
Alexandre Astier
Σενάριο:Alexandre Astier
Παίζουν:Roger Carel,
Lorànt Deutsch,Laurent Lafitte
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Καίσαρας ψάχνει νέους τρόπους για να κατακτήσει το μικρό Γαλατικό χωριό που του αντιστέκεται ακόμα. Αυτή τη φορά θα χτίσει ένα θέρετρο δίπλα στο χωριό των Γαλατών, επιχειρώντας να να τους εισάγει στη Ρωμαϊκή κουλτούρα και στη συνέχεια να τους διασπάσει.


ΑΠΟΨΗ: Έχουν περάσει εννιά χρόνια από την τελευταία περιπέτεια κινουμένων σχεδίων των Γαλατών και μόλις τρία από την live action παραγωγή, Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία, και ο πανέξυπνος Γαλάτης επανέρχεται στις οθόνες μας με μια από τις καλύτερες ιστορίες του και πλήρως εναρμονισμένος με τις σημερινές απαιτήσεις του animation!


  Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει καλύτερη ιστορία οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή της Κατοικίας Των Θεών, από αυτή που δημιούργησαν το 1971 οι Goscinny και Uderzo. Σε έναν κόσμο και σε μια χώρα που το φαινόμενο της ανταλλαγής πληθυσμών είναι πλέον σύνηθες, η Κατοικία Των Θεών έρχεται να σχολιάσει ξανά το φαινόμενο αλλοίωσης των εθνών, των ηθών και των εθίμων των λαών, με αρκετά επιτυχημένο τρόπο. Με το ιδιαίτερο και καυστικό χιούμορ του Γκοσινί, να διατηρείται εδώ αναλλοίωτο από το σεναριογράφο Alexandre Astier, ο οποίος μοιάζει να σεβάστηκε αρκετά τον τρόπο γραφής του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα, όλα λειτουργούν εξαιρετικά εδώ.
  Η μεγάλη αλλαγή για τον Αστερίξ έρχεται στο οπτικό κομμάτι και τη χρησιμοποίηση του τρισδιάστατου animation, ενώ μέχρι το 2006 είχαμε τον κλασικό τρόπο κινουμένων σχεδίων. Ο ανιματέρ του Up και του Wall-e, Louis Clichy, αναλαμβάνει εδώ χρέη σκηνοθέτη και η δουλειά που έχει γίνει είναι πάρα πολύ καλή. Οι Γαλάτες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις Χολιγουντιανές παραγωγές των μεγάλων στούντιο. Χρώματα και γραμμές, είναι όλα τόσο καθαρά και ευδιάκριτα, με το αποτέλεσμα να είναι γοητευτικό όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και για τους μεγαλύτερους φίλους των Γαλατών.
  Στο πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα βοηθούν τα μέγιστα οι φωνητικές ερμηνείες (στη γαλλική εκδοχή). Πίσω από τον Αστερίξ έχουμε τον άνθρωπο που ερμηνεύει τον Γαλάτη πολεμιστή σε όλες τις ταινίες κινουμένων σχεδίων του από το 1967 μέχρι σήμερα, Roger Carel! Ο Carel είναι η φωνή του Αστερίξ! Ο πιο γνωστός Γάλλος ηθοποιός που δανείζει τη φωνή του στην Κατοικία Των Θεών και συγκεκριμένα στον Προσπέκτους, είναι ο Αλέν Σαμπά, τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζετε όσοι ασχολείστε με το Γαλλικό σινεμά και τις Γαλλικές κωμωδίες. Το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται από άγνωστα σε εμάς ονόματα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι. Η απόδοση των φωνητικών ερμηνειών είναι εξαιρετική.
  Είτε μόνοι σας, είτε με τα πιτσιρίκια σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε την Κατοικία Των Θεών πολύ ευχάριστα. Γενικότερα ο Αστερίξ είναι ένα κόμικ που απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες και που μπορεί να κατανοηθεί καλύτερα από αυτές, λόγω του χιούμορ του και των βαθύτερων σχολίων που κάνει σε ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα. Ωστόσο, το animation της συγκεκριμένης ταινίας είναι ιδανικό και για τους μικρούς μας φίλους. Ευκαιρία οι Γαλάτες να αποκτήσουν καινούριο και μεγαλύτερο κοινό!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Αστερίξ: Η κατοικία των θεών (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου