20.3.15

Predator 2 (1990)

Είδος : Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας

Predator 2
Ο ΚΥΝΗΓΟΣ 2
Σκηνοθεσία:Stephen Hopkins
Σενάριο:Jim Thomas,John Thomas
Παίζουν:Danny Glover,Gary Busey,
Kevin Peter Hall
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο Λος Άντζελες η κατάσταση είναι εκρηκτική. Συμμορίες, εμποροί ναρκωτικών και η αστυνομία βρίσκονται σε συνεχείς διαμάχες μεταξύ τους. Οι παράξενοι φόνοι κάποιων εμπόρων ναρκωτικών και η εμφάνιση ενός ειδικού επιτελείου της κυβέρνησης στην πόλη, οδηγεί τον ντετέκτιβ Μάικ Χάριγκαν στο συμπέρασμα ότι κυνηγούν κάτι εντελώς διαφορετικό από έναν κοινό δολοφόνο. 


ΑΠΟΨΗ: Ο Κυνηγός επιστρέφει και αυτή τη φορά το σκηνικό δεν είναι η ζούγκλα. Είναι η "ζούγκλα" της πόλης και ο πόλεμος έχει μεταφερθεί μέσα στο κέντρο του Λος Άντζελες. 
  Πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ έχει ο Ντάνι Γκλόβερ, ο οποίος Σβαρτζενέγκερ δεν ήταν αλλά οι μετοχές ήταν αρκετά ψηλά εκείνη την εποχή, λόγω των Φονικών Όπλων 1 και 2. Ο Γκλόβερ δεν είναι κακός αλλά το σκηνικό που στήνεται το σίκουελ του Κυνηγού και ο τρόπος που κυλάει το φιλμ δεν είναι ικανοποιητικά. Το Λος Άντζελες δε μπορεί να προσφέρει την κατάλληλη ατμόσφαιρα και το φιλμ μοιάζει να γίνεται λίγο πιο κυνικό σε σχέση με τον προκάτοχό του καθώς η πόλη δε μπορεί να δώσει τις μικρές "απόκοσμες" πινελιές που χρωμάτιζαν το πρώτο φιλμ, το οποίο γυρίστηκε στη ζούγκλα.
  Ο Μακ Τίρναν δεν επέστρεψε στη σκηνοθεσία και τη θέση του πήρε ο Στέφεν Χόπκινς, τον οποίο δε μπορείς να πεις και ιδιαίτερα οραματιστή σκηνοθέτη. Περισσότερο διεκπεραίωσε με επαγγελματικό τρόπο το φιλμ παρά προσπάθησε να δώσει κάτι διαφορετικό στο σενάριο των Τζιμ και Τζον Τόμας, των σεναριογράφων και του πρώτου φιλμ. Αυτό που προσθέτουν στην ιστορία του Κυνηγού οι δύο σεναριογράφοι, έρχεται στο φινάλε του φιλμ. Εκεί φαίνεται η εξωγήινη αυτή φυλή να εκτιμά το ένστικτο του Χάριγκαν και τον τρόπο που στέκεται απέναντι τους, χαρίζοντας του τη ζωή. Αυτομάτως και το κοινό νιώθει διαφορετικά απέναντι στον Κυνηγό, το πλάσμα που μέχρι τότε έμοιαζε να σκοτώνει δίχως λόγο. Ο Κυνηγός από τότε είναι μια μορφή που κινείται στα όρια του κακού και του "όχι και τόσο κακού" τύπου, κάτι που γίνεται πιο διακριτό μερικά χρόνια αργότερα με την κυκλοφορία των κόμιξ Alien vs Predator αλλά και του ομώνυμου φιλμ, το 2004. Ήδη από αυτό το φιλμ γίνεται μια πρώτη αναφορά στην ένωση των δύο αυτών franchises, στη σκηνή που ο Χάριγκαν βρίσκεται στο διαστημόπλοιο και διακρίνεται στα τρόπαια των Κυνηγών ο σκελετός ενός Alien.
  Μέτριο λοιπόν το σίκουελ του Predator, σαφώς κατώτερο του εξαιρετικού πρώτου φιλμ, όχι όμως μη παρακολουθήσιμο. Απλώς, το βλέπεις και σύντομα το ξεχνάς.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Ο Κυνηγός 2 (1990) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου