9.9.14

They Came Together (2014)

Είδος: Κωμωδία

They Came Together
Σκηνοθεσία:David Wain
Σενάριο:Michael Showalter,
David Wain
Παίζουν:Paul Rudd,Amy Poehler,
Bill Hader


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Μόλι διατηρεί ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, το οποίο έχει κληρονομήσει από τους γονείς της. Ο Τζόελ είναι στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία ζαχαρωτών και είναι αυτός που πρέπει να κλείσει το μαγαζάκι της Μόλι, για να ανοίξει στη θέση του ένα παράρτημα της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ο Τζόελ και η Μόλι θα ερωτευθούν και τα δεδομένα αλλάζουν, έστω και με μικρές δυσκολίες.


ΑΠΟΨΗ: Βαρέθηκες τις ρομαντικές κομεντί, που εδώ και χρόνια με ευκολία κατασκευάζει το Χόλιγουντ; Σου τη δίνουν οι γλυκανάλατες ιστορίες του τύπου "κορίτσι συναντάει αγόρι, αντιπαθεί ο ένας τον άλλο αρχικά και στην πορεία ερωτεύονται, μετά από ένα σωρό συμπτώσεις, που τους δείχνουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο"; Ήρθε η ώρα της εκδίκησης! Το They Came Together παίρνει όλα τα στοιχεία των ρομαντικών κομεντί και τους "αλλάζει τα φώτα"!


  Η Νέα Υόρκη, αγαπημένη πόλη όλων των μοντέρνων ρομάντζων, πρωταγωνιστεί κι εδώ, όπως έντονα μας αναφέρουν οι πρωταγωνιστές, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του φιλμ. Τα φωτεινότερα σημεία της πόλης, οι πιο χαμογελαστοί άνθρωποι των γειτονιών της, εμφανίζονται κι εδώ, πάντα με το στοιχείο της υπερβολής...υπερβολικά τονισμένο.
  Αυτή η υπερβολή και ο σουρεαλισμός είναι τα χαρακτηριστικά του φιλμ και τα συναντάμε παντού. Οι κολλητοί του αγοριού (η κλασική αντροπαρέα που συναντιέται στο γήπεδο μπάσκετ της γειτονιάς, δίνουν ρεσιτάλ άστοχων σουτ και συμβουλών προς τον Τζόελ!), η άνετη κολλητή του κοριτσιού, που στηρίζει την επιλογή της φίλης της και την βοηθά να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της, η μεγάλη αδερφή του κοριτσιού, που είναι επικριτική απέναντι στο νέο αγόρι, ο μικρός ανιψιός, που συμπαθεί το νέο αγόρι της θείας του, ο μικρός αδερφός του αγοριού, που "τρώει από τα έτοιμα" αλλά στο τέλος μεταμορφώνεται, το αφεντικό του αγοριού, που αρχικά ενδιαφέρεται μόνο να γίνει η δουλειά αλλά στο τέλος, ο έρωτας του ζευγαριού δεν μπορεί να τον αφήσει αδιάφορο, όλα μα όλα αυτά τα στοιχεία και άλλα τόσα, αποτελούν την κλασική συνταγή των ρομαντικών κομεντί. Πόσες μπορείτε να θυμηθείτε, που ακολουθούν αυτό το μοτίβο; Δε θα δυσκολευτείτε. Εδώ, λοιπόν, όλα αυτά τα στοιχεία παρωδούνται με αρκετά εύστοχο τρόπο, σε σημείο γελοιοποίησης του όλου θέματος, προσφέροντας μερικές ξεκαρδιστικές στιγμές. Προσωπική αγαπημένη στιγμή (ακόμα και τώρα, που την έφερα στο μυαλό μου ξανά, γελάω), η σκηνή του πάρτι την ημέρα του Χάλογουιν, με τον Κρίστοφερ Μελόνι να δίνει ρεσιτάλ μετά το "ατύχημά" του στην τουαλέτα!
  Οι ερμηνείες της πλειοψηφίας του καστ είναι πολύ καλές, με τον Πολ Ραντ να μοιάζει ιδανικό πρόσωπο, ικανό να σε πείσει ως πρωταγωνιστής ρομαντικής κομεντί αλλά και με κωμικό ταμπεραμέντο, που τον βοηθά στο ζήτημα της παρωδίας. Η Έϊμι Πέλερ, μπορεί να μην είναι το όμορφο κορίτσι των ρομαντικών κομεντί, είναι όμως ικανή κωμικός και μπορεί να χειριστεί το ρόλο της εξαιρετικά. Το υπόλοιπο καστ αποτελείται από γνωστούς κωμικούς του Saturday Night Live, εκπομπή στην οποία διέπρεψαν τα προηγούμενα χρόνια και οι δύο πρωταγωνιστές, αλλά και από βετεράνους ηθοποιούς όπως ο Μελόνι και ο Μάϊκλ Μέρφι, ενώ δε λείπουν και τα γρήγορα περάσματα-έκπληξη δύο τριών γνωστών ακόμα ηθοποιών!
  Υπάρχουν στιγμές που το They Came Together θα σας "τελειώσει" από τα γέλια, στιγμές που η κωμωδία χτυπάει κόκκινο, έστω κι αν πολλές από αυτές είναι εμβόλιμες και δεν έχουν να κάνουν τόσο με την πλοκή της ταινίας. Είναι αλήθεια, ότι χωράει πολλά μικρά σκετσάκια μέσα του το φιλμ αλλά απ' τη στιγμή που τα περισσότερα είναι πετυχημένα δε βρίσκω λόγο να παραπονεθώ. Υπάρχουν μερικά νεκρά διαστήματα αλλά νομίζω δε μπορούν να χαλάσουν τον αστείο χαρακτήρα, που φτιάχνει από την έναρξή του το φιλμ. Για μένα, το They Came Together, ήταν η πιο αστεία ταινία της χρονιάς! Αν θέλετε να πάρετε το αίμα σας πίσω, γιατί το κορίτσι σας, σας έχει αναγκάσει να δείτε τα πάντα από ρομαντικές κομεντί, τότε έχετε βρει το κατάλληλο φιλμ!





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
They Came Together (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου