13.6.14

A Million Ways To Die In The West (2014)

Είδος: Κωμωδία, Γουέστερν

A Million Ways To Die In The West
ΧΙΛΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ
Σκηνοθεσία:Seth MacFarlane
Σενάριο:Seth MacFarlane,
Alec Sulkin,Wellesley Wild
Παίζουν:Seth MacFarlane,
Charlize Theron,Liam Neeson
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Άλμπερτ, ένας ευγενικός μα δειλός βοσκός, χωρίζει με την αγαπημένη του όταν αρνείται να μονομαχήσει με τον αντίζηλο του. Σύμμαχο στην προσπάθειά του να την κερδίσει πίσω, βρίσκει την όμορφη και δυναμική Άννα, η οποία του μαθαίνει να πυροβολεί και να υψώνει το ανάστημά του όταν χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι οι δυο τους να ερωτευτούν, όμως η Άννα δεν έχει αποκαλύψει τα πάντα για τη ζωή της στον Άλμπερτ. Λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους, κάνει την εμφάνιση του στην πόλη ένας διαβόητος κακοποιός με τη συμμορία του, ο οποίος θέλει να σκοτώσει τον εραστή της γυναίκας του. Όπως καταλαβαίνετε, η σύζυγος του κακοποιού δεν είναι άλλη απ' την Άννα κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τον Άλμπερτ.

ΑΠΟΨΗ: Πέρα από την επιτυχία του Ted, της κωμωδίας του 2012 με το όχι και τόσο αξιαγάπητο αρκουδάκι, ο Seth MacFarlane δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο στο κινηματογραφικό στερέωμα. Αντίθετα, στην τηλεόραση, ο MacFarlane, τα έχει καταφέρει εξαιρετικά. Αρχικά, με το ανατρεπτικό, "εμπρηστικό", ξεδιάντροπο, αιρετικό, προκλητικό αλλά αρκετά αστείο, τουλάχιστον στις 4-5 πρώτες σεζόν του, Family Guy και στην πορεία με το αρκετά επιτυχημένο American Dad, το οποίο βαδίζει στα χνάρια του Family Guy. Όσοι λοιπόν, δεν γνωρίζετε τι εστί Family Guy και όσοι είδατε το Ted και το βρήκατε προκλητικό και στα όρια του αισχρού, δεν έχετε λόγο να παρακολουθήσετε το Χίλιοι Τρόποι Να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Το πρόβλημα για τον MacFarlane έγκειται στο ότι ούτε οι οπαδοί του Family Guy δε θα μπορέσουν να βρουν αστεία τη νέα κινηματογραφική του ταινία.
  Το χιούμορ του MacFarlane μοιάζει να πιάνει πάτο σε αυτό το κωμικό γουέστερν, το οποίο δε φαίνεται να παίρνει σε κανένα σημείο "τα πάνω του", στερούμενο ενέργειας από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό. Είναι μια από τις λίγες κωμωδίες, που μου άφησε την αίσθηση ότι δε διασκέδασε κάνεις από τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 
  Θεωρώ λάθος κίνηση του MacFarlane να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μπροστά από την κάμερα μοιάζει "λίγος", σε αντίθεση με το voice acting στα Family Guy και American Dad, στα οποία αποδίδει εξαιρετικά. Νομίζω, ότι έπρεπε να επιλέξει μόνο την καρέκλα του σκηνοθέτη και να μη βάλει και δεύτερο καρπούζι στην ίδια μασχάλη. 
  Τώρα, αν πρέπει να ψάξω θετικά στοιχεία στο φιλμ, το πρώτο και μοναδικό μάλλον που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το cameo του Κρίστοφερ Λόιντ, στο ρόλο του Dr. Emmet Brown, του παλαβού επιστήμονα από την τριλογία της Επιστροφής Στο Μέλλον. Βέβαια, η σκηνή διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα, άσε που κι αυτό το είχαν ήδη κάψει από τα τρέιλερ, όπως και όλες τις αστείες στιγμές του φιλμ. Τώρα που το σκέφτομαι, αν θέλετε να γελάσετε με το A Million Ways To Die In The West, δείτε το τρέιλερ. Περιέχει όλες τις αστείες στιγμές της ταινίας και το λέω αυτό χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής. Υπάρχει βέβαια και μια εξαιρετικής σύλληψης κωμική σκηνή, που δεν μπήκε σε κανένα τρέιλερ, κατά την οποία ο Νιλ Πάτρικ Χάρις (πως το γράφουμε αυτό κομψά...κάτσε να δεις...Α, ναι!) αφοδεύει (τι αφοδεύει δηλαδή, κόψιμο τον έχει πιάσει) μέσα σε ένα καπέλο, συνοδεία όλων των κατάλληλων ηχητικών εφέ. Σας αρκεί αυτό για να καταλάβετε σε τι πλαίσια κινείται το χιούμορ της ταινίας ή να σας πω και για το πρόβατο που κατουράει τον MacFarlane; Ε; Ε; 

Με λίγα λόγια: Ανέμπνευστο και με ελάχιστες αστείες στιγμές, δεν προσφέρεται ούτε για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ στο σινεμά. Ίσως βρει ανταπόκριση σε μερικούς πιτσιρικάδες αλλά για τους υπόλοιπους, ούτε κουβέντα. Το Grown Ups 2 ήταν αριστούργημα μπροστά του.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Hilioi tropoi na pethaneis stin Agria Dysi (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου