14.5.14

Shelter (2010)

Είδος: Τρόμου

Shelter
ΤΟ ΑΣΥΛΟ
Σκηνοθεσία:Mårlind & Stein
Σενάριο:Michael Cooney
Παίζουν:Julianne Moore,
Jonathan Rhys Meyers,Jeffrey DeMunn
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Κάρα Χάρντινγκ είναι ψυχολόγος με ειδίκευση στις διχασμένες προσωπικότητες. Συνομιλώντας με ένα νέο ασθενή, η Κάρα θα ανακαλύψει ότι μέσα του κρύβει περισσότερες από δύο προσωπικότητες αλλά και ότι όλες τους ανήκουν σε ανθρώπους που έχουν δολοφονηθεί. Ο ασθενής είναι πιο επικίνδυνος απ' ότι φαίνεται και η επιστημονική προσέγγιση της Κάρα δεν είναι αρκετή, ωθώντας την έτσι σε μια μεταφυσική αναζήτηση, που θα την οδηγήσει σε μια παράξενη ομάδα κατοίκων, μιας απομονωμένης επαρχιακής πόλης της Αμερικής. 

ΑΠΟΨΗ (Με λίγα λόγια): Αυτό που αρχίζει σαν ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ, μετατρέπεται άγαρμπα και βιαστικά σε μεταφυσικό θρίλερ. Κακογραμμένοι χαρακτήρες και τροπή που δεν καταφέρνει να σε πείσει όσο περνά η ώρα αλλά, αντίθετα, σου σβήνει όποιο ίχνος ενδιαφέροντος είχε δημιουργηθεί το πρώτο εικοσάλεπτο. Ούτε η Τζούλιαν Μουρ το σώζει, η οποία εννοείται πως είναι καλή ηθοποιός αλλά ο χαρακτήρας της φέρεται σαν ηλίθιος, ούτε ο Ρις Μέγιερς, ο οποίος συμπαθής είναι γενικά αλλά εδώ έπρεπε να παίξει πολλούς χαρακτήρες και δεν αποδίδει πολύ καλά. 
  Σεναριακά θα βρείτε ένα σωρό λάθη, κάποια ανεκτά, κάποια όχι, όπως πχ. μια σκιά που εμφανίζεται σε ένα βίντεο στιγμιαία, εξηγείται ως ηχητικό κύμα... Δεν είμαι και το Wikipedia αλλά έχω την αίσθηση, ότι κάτι εδώ έχει παρερμηνευθεί.
  Όσο κι αν συμπαθείτε τη Τζούλιαν Μουρ, γιατί είναι ο μόνος λόγος που θα προσέξει κάποιος την ταινία, μην ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο φιλμ. Δε λέω, όλα θέμα γούστου είναι, αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται λογική και όταν κάποιες ταινίες την καταπατούν ασύστολα, γιατί τις βολεύει, καλό είναι να τις "μαυρίζουμε".




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
To asylo (2010) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου