12.5.14

Godzilla vs. Megaguirus (2000)

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Masaaki Tezuka
Σενάριο:Hiroshi Kashiwabara,
Wataru Mimura
Παίζουν:Misato Tanaka,
Shôsuke Tanihara,Masatô Ibu
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Γκοτζίλα εμφανίζεται ξανά μετά από τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία και καταστρέφει ότι βρεθεί στο δρόμο του. Αυτή τη φορά όμως, η Ιάπωνες έχουν δύο ισχυρά όπλα στη διάθεσή τους, το Γκρίφον, ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος, και το Dimension Tide, μια συσκευή που δημιουργεί τεχνητές μαύρες τρύπες. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του Dimension Tide, θα περάσουν μέσα από τη μαύρη τρύπα τα αυγά ενός πλάσματος από άλλη διάσταση, τα οποία στη συνέχεια θα εκκολαφθούν, δημιουργώντας εκατοντάδες ιπτάμενα πλάσματα, όμοια με λιβελούλες. Κάνοντας επίθεση στον Γκοτζίλα και αποσπώντας του γενετικό υλικό, οι γιγάντιες λιβελούλες θα δημιουργήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ιπτάμενο πλάσμα , το οποίο θα έρθει αντιμέτωπο με τον Γκοτζίλα. 

ΑΠΟΨΗ: Το ενδιαφέρον σε αυτή τη δεύτερη ταινία, της τρίτης κινηματογραφικής περιόδου του Γκοτζίλα, είναι ότι, όπως και στο G2000 έτσι κι εδώ, όλες οι προηγούμενες ταινίες του τέρατος διαγράφονται, εκτός από την αρχική του 1954. Μάλιστα χρησιμοποιείται και υλικό από την ταινία του 1954 στην εναρκτήρια σεκάνς της νέας ταινίας. Εδώ, δεν αναφέρονται ούτε όσα συνέβησαν ένα χρόνο πριν, στο G2000! Δεύτερο συνεχόμενο reboot μέσα σε λίγους μήνες!
  Από εκεί και πέρα, μην φανταστείτε καμιά καινοτομία και σ' αυτό κινηματογραφικό επεισόδιο του Γκοτζίλα. Έχει ένα ενδιαφέρον μέχρι την ώρα της τελικής μάχης των τεράτων, χρησιμοποιώντας στοιχεία ταινίας εξωγήινης εισβολής, με τις γιγάντιες λιβελούλες να επιτίθονται σε ανθρώπους, αναζητώντας πηγές ενέργειας, ενώ ενδιαφέρον είναι και το εύρημα της μαύρης τρύπας, από την οποία τα πλάσματα πέρασαν στον κόσμο μας. Εκεί όμως που το φιλμ χάνει πόντους είναι στην σκηνή της μάχης. Είναι σαν να έχει γυριστεί 15 χρόνια πριν, θυμίζοντας έντονα τον παιδικό χαρακτήρα που είχαν οι ταινίες του Γκοτζίλα κατά τη δεκαετία του '70, με τις κινήσεις του Γκοτζίλα να είναι πραγματικά αστείες κάποιες στιγμές. Κορυφαία σκηνή, το άλμα πάνω στο Megaguirus! 
 Δε νομίζω ότι περιμένει κανείς να μιλήσουμε για ερμηνείες, αλλά έτσι για το τυπικό της υπόθεσης, να πούμε πως κινούνται σε πολύ μέτρια επίπεδα (στανταράκι για τις "Γκοτζιλοταινίες"), με την πρωταγωνίστρια να έχει τα πρωτεία. Μικρή σημασία έχει, ωστόσο.
  Διασκεδαστικό σε σημεία, μέτριο στο σύνολο, κατώτερο από το προηγούμενο, νομίζω ότι το Godzilla vs. Megaguirus απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στους μυημένους.

Υ.Γ. Αυτό που μου προκαλεί την περιέργεια, είναι πως θα επαναφέρουν τον Γκοτζίλα πίσω για την επόμενη ταινία, καθώς το φινάλε δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Τα λέμε λοιπόν αύριο, με το Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out AttackΣιδηρόδρομος!



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Gojira tai Megagirasu: Jî shômetsu sakusen (2000) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου