16.5.14

Godzilla : Final Wars (2004)

Είδος : Επιστημονικής Φαντασίας

Godzilla : Final Wars
Σκηνοθεσία:Ryûhei Kitamura
Σενάριο:Isao Kiriyama,Ryûhei Kitamura,
Wataru Mimura,Shogo Tomiyama
Παίζουν: Masahiro Matsuoka,
Rei Kikukawa, Don Frye
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Γκοτζίλα έχει νικηθεί από τους ανθρώπους και βρίσκεται παγιδευμένος και υπό συνεχή παρακολούθηση, στην Ανταρκτική, μέσα σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου. Όταν μετά από χρόνια, μια εξωγήινη φυλή θα επιτεθεί στη Γη, αφήνοντας ελεύθερα γιγάντια πλάσματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με σκοπό να τον καταστρέψουν, η μόνη ελπίδα της Γης είναι να ξυπνήσει ξανά το Γκοτζίλα.


ΑΠΟΨΗ: Η τελευταία Ιαπωνική παραγωγή με πρωταγωνιστή το Γκοτζίλα, ήρθε στο φως το 2004, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια ζωής του διασημότερου kaiju. Πρόκειται για την πιο διαφορετική από όλες τις ταινίες της σειράς, με τη διαφορετικότητα αυτή να πηγάζει κυρίως από το σκηνοθέτη της, Ryûhei Kitamura (No One Lives, The Midnight Meat Train). Ο Kitamura θα δώσει μια πολύ πιο μοντέρνα και βιντεοκλιπίστικη πολλές φορές εικόνα ενώ θα ασχοληθεί πολύ περισσότερο με τους ανθρώπινους πρωταγωνιστές του φιλμ. Είναι η πρώτη από αυτές τις ταινίες, που τα τέρατα θα αναλάβουν δράση μετά από μια ώρα.


  Μέχρι τότε έχουμε μια ιστορία με μεταλλαγμένους με ειδικές ικανότητες στη μάχη, οι οποίοι αποτελούν το σώμα "Δύναμη Άμυνας Γης" και ,στην ουσία, μια ιστορία εξωγήινης εισβολής, με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα θυμίσει πολλές φορές Matrix, θα θυμίσει Μέρα Ανεξαρτησίας, καθώς και άλλες παλαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Αν μετά τη μία ώρα δεν έκαναν την εμφάνιση τα τέρατα με τα λαστιχένια κοστούμια, δε θα θύμιζε καθόλου ταινία του Γκοτζίλα. Όταν εμφανίζονται όμως, είναι πολλά και ο Γκοτζίλα, τα βάζει με όλα.
  Το Final Wars είναι κάτι σαν All-star Godzilla, με όλα σχεδόν τα τέρατα που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς ο Γκοτζίλα στις ταινίες του. Η έκπληξη είναι η εμφάνιση ενός τέρατος, αντιγραφή του Γκοτζίλα της Αμερικανικής ταινίας του 1998, φτιαγμένο με ψηφιακά εφέ, αρκετά πρόχειρα, το οποίο ο γνήσιος Γκοτζίλα θα κατατροπώσει μέσα σε περίπου 15 δευτερόλεπτα. Δεν χάνουν ευκαιρία οι Ιάπωνες να την πουν στους φίλους Αμερικάνους!
  Σίγουρα, το Final Wars είναι ότι πιο φουτουριστικό και διαφορετικό μπορείς να βρεις στη φιλμογραφία του Γκοτζίλα αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και ότι καλύτερο. Όσο κι αν δίνει περισσότερο χρόνο στους ανθρώπινους πρωταγωνιστές του, δεν τους στηρίζει κατάλληλα, παρουσιάζοντας τους όλους χάρτινους και άψυχους. Απ' την άλλη, οι μάχες των τεράτων, μοιάζουν να στοχεύουν περισσότερο στο γέλιο μας παρά στον εντυπωσιασμό μας, με τα κοστούμια και τις κινήσεις να είναι αρκετά "παιδικά", για ταινία του 2004, ίσως (ελαφρυντικά ψάχνω) θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής σε όλα αυτά τα χρόνια ζωής των ταινιών kaiju.
  Όπως όλα τα φιλμ της σειράς των ταινιών του Γκοτζίλα, έτσι κι αυτό, απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό. Αυτό το ειδικό κοινό, θα διασκεδάσει αρκετά την τελευταία ώρα του φιλμ και θα βρει πολλά μικρά δωράκια σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, φτιαγμένα ειδικά για τους φίλους των kaiju. Οι υπόλοιποι, αν δε σας λέει τίποτα ο όρος kaiju και η Ιαπωνική κινηματογραφική εταιρία TOHO, περάστε έξω σας παρακαλώ! Λάθος κινηματογραφικό σύμπαν διαλέξατε.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Gojira: Fainaru uôzu (2004) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου