26.3.14

World War Z (2013)

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ζ
Σκηνοθεσία:Marc Forster
Σενάριο:Matthew Michael Carnahan,
Drew Goddard
Παίζουν:Brad Pitt,Mireille Enos,
Daniella Kertesz
Γράφει ο Αλέξανδρος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ:Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.(cine.gr) 

ΑΠΟΨΗ:Oι ταινίες με ζόμπι εδώ και χρόνια είναι της ''μόδας'' και έχουν αρκετούς οπαδούς ανά τον κόσμο.Αυτό πάει να εκμεταλευτεί ο σκηνοθέτης μας ,Marc Forster, αλλά όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.Σοβαρά τώρα,θανατηφόρος ιός που απειλεί με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος; Δεν έχουν βαρεθεί εκεί στο Hollywood τα ίδια και τα ίδια;Σα να έχει στερέψει από ιδέες μου φαίνεται εμένα.
Στο διά ταύτα: φτωχή σκηνοθεσία,ακόμη πιο φτωχό σενάριο και αν δεν υπήρχαν τα εφέ και ο...Brad Pitt, θα μιλούσαμε απλά για μία ταινία που πέρασε και δεν την κατάλαβε κανείς. Ίσως, θα έπρεπε να διαλέγει καλύτερα τις ταινίες που πρωταγωνιστεί.
Το μόνο που μπορώ να πω ότι μου άρεσε από τη μετριότητα της ταινίας ήταν το τέλος του.Χωρίς σφαγές,χωρίς μεταλλάξεις,κάτι το διαφορετικό για το συγκεκριμένο είδος ταινιών(μολύνθηκε ο ίδιος με κάποια αρρώστια και πέρασε απαρατήρητος από τα ζόμπι) και φυσικά αφήνει υπόνοιες και για δεύτερο μέρος που αν κρίνουμε από τις εισπράξεις,μάλλον δεν θα μπουν στον κόπο να βγάλουν,αλλά ποτέ δεν ξέρεις, Ηοllywood σου λέει ο άλλος!
Συνεπώς,πρόκειται για μία ταινία που δεν με κάλυψε καθόλου,μου ήταν παντελώς αδιάφορη  και απλά περίμενα να τελειώσει.




Γράφει ο Νίκος Τσουκαλάς
ΑΠΟΨΗ : Βλέπουμε το εξώφυλλο της ταινίας χωρίς να έχουμε δει το προσεχώς της και αναρωτιόμαστε το Ζ τί σημαίνει; Φτάσαμε κιόλας τον 6ο παγκόσμιο πόλεμο ή στον 7ο κατά το ελληνικό σύστημα αρίθμησης;
Τελικά διαπιστώσαμε ότι η Αμερική λατρεύει τα ζόμπι!  Το budget των $190 εκατομμυρίων προσφέρει πλούσια εφέ και βέβαια τoν πρωταγωνιστή Brad Pitt. Η ταινία προσφέρει συνεχή δράση και αγωνία, που διαδραματίζεται όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Το σημαντικό στοιχείο της ταινίας είναι ,ότι αντί να πυροβολούν απλά ζόμπι, σκοπός είναι να βρουν τι συνέβη, τι σόι ιός είναι αυτός, πως λειτουργεί και πως μπορεί να πολεμηθεί. Αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί ο Brad Pitt να απαντήσει σ’ όλη τη ταινία. Γι' αυτό το λόγο ξεφεύγει από τις κλασικές ταινίες ζόμπι με ένα τέλος, που ουσιαστικά μας ενημερώνει, ότι έπεται συνέχεια της ταινίας.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
World War Z (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου