18.3.14

Enter Nowhere (2011)

Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ
Σκηνοθεσία: Jack Heller
Σενάριο:Shawn Christensen, Jason Dolan
Παίζουν: Katherine Waterston, 
Scott Eastwood, Sara Paxton
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Σαμάνθα είναι μια νεαρή έγκυος γυναίκα που περιπλανιέται στο δάσος μετά από βλάβη του αυτοκινήτου της. Τότε θα συναντήσει μια καλύβα στην οποία έχει βρει καταφύγιο ένας νεαρός ονόματι Τομ, που το αυτοκίνητό του βγήκε εκτός δρόμου. Λίγες ώρες μετά θα προστεθεί στην παρέα τους η Τζόντι, μια δύστροπη κοπέλα, που τσακώθηκε με το φίλο της καθ' οδόν και την πέταξε στο δρόμο. Όσο η ιστορία εξελίσσεται, οι τρεις τους θα ανακαλύψουν ότι δε μπορούν να φύγουν από την καλύβα καθώς όλες οι διαδρομές τους οδηγούν πίσω σε αυτή. Η μεγαλύτερη έκπληξη έρχεται όταν συνειδητοποιούν, ότι ο καθένας τους χάθηκε σε διαφορετικό γεωγραφικό σημείο της Αμερικής αλλά και σε διαφορετική χρονολογία.   


ΑΠΟΨΗ: Το Άγγιγμα του Τρόμου, όπως είναι ο αποτυχημένος Ελληνικός τίτλος του φιλμ, είναι σαν ένα σχόλιο πάνω στις επιλογές, που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Χρησιμοποιεί το ταξίδι στο χρόνο και το χώρο για να εστιάσει στο θέμα του. Σαν story το έχουμε συναντήσει αρκετές φορές, τόσο στη Ζώνη του Λυκόφωτος, όσο και σε σειρές και ταινίες παρόμοιας θεματολογίας. Οπότε το ζήτημα είναι αν το Enter Nowhere προσφέρει κάτι καινούριο στο είδος. Η απάντηση είναι: Όχι. Είναι όμως κακό στο σύνολό του; Η απάντηση είναι πάλι όχι. Είναι καλό, τέλος πάντων; Η απάντηση είναι: Χμμμ...


  Αυτό που θέλει να κάνει το φιλμ, το κάνει σχετικά καλά. Θέλει να κρατήσει ένα μυστήριο γύρω από το λόγο για τον οποίο οι τρεις (τέσσερεις στην πορεία) άγνωστοι βρίσκονται αποκλεισμένοι στην καλύβα και μέχρι ένα σημείο το καταφέρνει. Για τους πιο υποψιασμένους θεατές, το μυστήριο λύνεται μετά το μισάωρο ενώ για κάποιους διατηρείται μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι τη στιγμή που θα το αποκαλύψουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Άσε που από το trailer αποκαλύπτονται πάρα πολλά...
  Το πρόβλημα με το Enter Nowhere είναι πως είναι άνευρο και σε σημεία βαρετό στην πρώτη μία ώρα της διάρκειάς του. Είναι στην ουσία σαν ένα μεγάλο, ξεχειλωμένο επεισόδιο της Ζώνης του Λυκόφωτος. Θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό επεισόδιο μιας σειράς επιστημονικής φαντασίας όμως εδώ έχουμε μια κινηματογραφική ταινία, που πρέπει να διαρκέσει κοντά στα ενενήντα λεπτά. Εκεί λοιπόν, χάνει πολλούς πόντους το φιλμ. Δε μπορείς να το πεις αδιάφορο, δε μπορείς να το πεις κακό. Είναι όμως κάτι που ενώ καταλαβαίνεις ότι θα έχει ενδιαφέρουσα εξέλιξη, σπαταλά πολύ χρόνο μέχρι να φτάσει στο ζουμί.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Enter Nowhere (2011) on IMDb


2 σχόλια:

  1. Αν και οι κριτικές σου είναι εύστοχες σε άλλες ταινίες αυτήν εδώ την αδικείς στη βαθμολογία.Πιστεύω οτι είναι ένα πολύ έξυπνο θρίλερ που κρατάει τον τηλεθεατή καθηλωμένο μέχρι το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ στο ότι είναι έξυπνο, απλώς, όπως έγραψα, είναι μια ιδέα που την έχουμε συναντήσει κι άλλες φορές. Αν έχεις δει πράγματα παρόμοιου ύφους παλιότερα και καταλάβεις "που το πάει", αυτομάτως η αποκάλυψη που γίνεται και που θεωρητικά είναι η μεγάλη στιγμή της ταινίας, δε σε εξιτάρει, γιατί το περίμενες. Αν βέβαια δεν έχεις παρακολουθήσει πράγματα παρόμοιου ύφους στο παρελθόν, μπορείς να δεις και το συγκεκριμένο φιλμ με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να το εκτιμήσεις περισσότερο. Εγώ δυστυχώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία και ίσως γι αυτό με βρήκες λίγο "άδικο". Χάρηκα πάντως για την επικοινωνία. Τα σχόλια είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

      Διαγραφή