5.12.13

Jack Frost (1997)

Είδος : Κωμωδία, Τρόμου
Jack Frost
ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ
Σκηνοθεσία: Michael Cooney
Σενάριο:Michael Cooney,Jeremy Paige
Παίζουν:Scott MacDonald,
Christopher Allport, Stephen Mendel 
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ενας μανιακος δολοφονος (Jack Frost) οδηγειται προς την εκτελεση του τις μερες των Χριστουγεννων. Ωστοσο κατα τη διαδρομη μια μοιραια συγκρουση του φορτηγου που τον μετεφερε με ενα φορτηγο που μετεφερε πειραματικο γενετικο υλικο θα εχει ως αποτελεσμα να μετατραπει o Jack σε ενα μανιακο χιονανθρωπο που αναζητα εκδικηση απο τον σεριφη που τον συνελαβε. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Μπήκαμε και επίσημα στη γιορτινή περίοδο για το 2013! Οι στολισμοί έχουν αρχίσει και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους. Σε μερικές ημέρες θα αρχίσουν να προβάλλονται στην τηλεόραση οι γνωστές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, με τα ευχάριστα σκηνικά και τα αισιόδοξα μηνύματα, για αγάπη, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Εδώ στο Δες και Πες σκεφτήκαμε να ανεβάζουμε σιγά-σιγά την άποψή μας, για μερικές εναλλακτικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες, οι οποίες στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές αλλά στο εξωτερικό, οι περισσότερες, θεωρούνται καλτ.
  Η πρώτη και σίγουρα η πιο "τελειωμένη" εναλλακτική Χριστουγεννιάτικη ταινία που θα ασχοληθούμε είναι το Jack Frost. Προσοχή! Είναι το Jack Frost του 1997 και όχι αυτό του 1998 με τον Michael Keaton, το οποίο παίζεται κάθε χρόνο από το Star Channel. Το μόνο κοινό στοιχείο των δύο ταινιών είναι η επιστροφή ενός νεκρού ανθρώπου με τη μορφή χιονάνθρωπου. Ο χιονάνθρωπος του Keaton, όμως, έχει τις καλύτερες προθέσεις ενώ αυτός που μας απασχολεί σήμερα, δεν είναι και το όνειρο κάθε παιδιού.
  Ψυχοπαθής δολοφόνος επανέρχεται στη ζωή με τη μορφή χιονάνθρωπου και τρομοκρατεί μια ολόκληρη κωμόπολη, μέσα στη καρδιά των γιορτών. Ναι, καλά διαβάσατε! Χιονάνθρωπος δολοφόνος!
  Παραλλαγή της γνωστής, στην Αμερική, ιστορίας του ζωντανού χιονάνθρωπου, που ακούει στο όνομα Jack Frost και ζωντανεύει για να γίνει φίλος με ένα μοναχικό πιτσιρικά (υπάρχουν και άλλες παραλλαγές του Jack Frost, τις οποίες θα βρείτε εδώ). Η ιδέα τις ταινίας ανήκει στο, προφανώς, διεστραμμένο μυαλό του Michael Cooney, που πήρε μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ιστορία και τη μετέτρεψε σε κωμικό b-movie τρόμου. Ο μανιακός χιονάνθρωπος δε θα χαριστεί σε κανέναν και ο τρόμος θα σκεπάσει τη μικρή πόλη του Snowmonton. Από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, δε θα ξεφύγει κανείς και ο χιονάνθρωπος θα εκπληρώσει όλα τα σαδομαζοχιστικά του όνειρα, κάνοντας πράγματα που όσο είχε ανθρώπινη μορφή δε μπορούσε να τα κάνει.
  Για ερμηνείες, σκηνικά, εφέ, σενάριο και άλλα συναφή, ούτε κουβέντα. Μιλάμε για αρκετά χαμηλού προϋπολογισμού ταινία οπότε δεν περιμένεις κάτι ιδιαίτερο ποτέ. Αυτό που περιμένεις από μια τέτοια ταινία είναι αυτό που δε μπορείς να περιμένεις από mainstream παραγωγές. Τι είναι αυτό; Να διασκεδάσεις με τα χάλια της, γιατί αυτό θέλει στην ουσία και η ίδια η ταινία. Ένας χιονάνθρωπος δολοφόνος, φτιαγμένος από πλαστικό, νομίζω, ότι στους περισσότερους θα προκαλέσει έστω ένα μειδίαμα. Προσθέτουμε και το απαραίτητο γυμνό, που συναντάς σε όλα τα b-movies που σέβονται τον εαυτό τους, μια σειρά φόνων με αντικείμενα όπως ένα έλκηθρο και χριστουγεννιάτικα στολίδια και φυσικά την κορυφαία σκηνή με τους κατοίκους της πόλης να σημαδεύουν τον Jack Frost με πιστολάκια μαλλιών και αυτομάτως καταλαβαίνεις, πώς η ταινία πέρασε στη σφαίρα του καλτ για πάντα.
  Όσοι δεν συμπαθείτε τα b-movies εννοείται, ότι δεν πρέπει να ασχοληθείτε με το Jack Frost. Αν όμως βλέπετε ταινίες τρόμου, σας αρέσουν τα Χριστούγεννα και θέλετε αυτές τις γιορτές να δείτε κάτι διαφορετικό, τότε ρίξτε του μια ματιά αλλά πάντα προετοιμασμένοι γιατί αυτό που θα δείτε μπορεί να σας "στείλει αδιάβαστους". Αλλιώς, περιμένετε λίγο ακόμα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα σας προτείνουμε κι άλλες εναλλακτικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ίσως λίγο πιο βατές.

Με λίγα λόγια : Καλτ b-movie, που αν το δεις με χαλαρή διάθεση μπορεί να εκτιμήσεις το πόσο κακό είναι.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Jack Frost (Video 1997) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου