25.9.13

Red Dog (2011)

Είδος: Κωμωδία, Δραματική

Σκηνοθεσία:Kriv Stenders 
Σενάριο:Daniel Taplitz
Παίζουν:Josh Lucas, 
Rachael Taylor,
Rohan Nichol
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ο θρυλικός Κόκκινος Σκύλος και οι περιπλανήσεις του στη Βορειοδυτική Αυστραλία για την αναζήτηση του χαμένου αφεντικού του, ζωντανεύουν στις οθόνες μας. Πως το θρυλικό τετράποδο ένωσε την κοινότητα του Ντάμπιερ, μια κοινότητα δύσκολων χαρακτήρων.

ΑΠΟΨΗ : Το Red Dog είναι μια ταινία, που δε χρειάζεται να γράψεις πολλά για το περιεχόμενό της. Είναι όλα τόσο απλά, κατανοητά και λιτά που πραγματικά την απολαμβάνεις. Είναι αστεία αλλά και συγκινητική. Είναι μια όμορφη κωμωδία, που θα σε κάνει να κλάψεις και να εκτιμήσεις τον κόσμο γύρω σου διαφορετικά, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Αν δεν έχεις σκύλο και αν δεν έχεις νιώσει ποτέ τι σημαίνει να είσαι το αφεντικό ενός σκυλιού, βλέποντας το Red Dog θα ζηλέψεις. Η αληθινή, η χωρίς αντάλλαγμα αγάπη ,που μπορεί να δώσει αυτό το υπέροχο ζώο είναι μοναδική στη φύση. Η πίστη του σκύλου στο αφεντικό είναι ένα απ' τα πιο όμορφα και συγκλονιστικά πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. 
  Το Red Dog είναι βασισμένο σε αληθινά περιστατικά από τη ζωή του πιο διάσημου τετράποδου της Αυστραλίας. Χρησιμοποιήθηκαν ιστορίες αληθινές και φανταστικές, από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν το 1983 και το 1993 με θέμα τον Κόκκινο Σκύλο. Το βιβλίο του '83, που γράφτηκε από την  Nancy Gillespie, φέρει τον τίτλο Red Dog και περιέχει αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που συνάντησαν τον Red αλλά και ποιήματα ενώ το βιβλίο του '93, από τη συγγραφέα Beverly Duckett, τιτλοφορείται Red Dog: the Pilbara Wanderer και έχει μυθιστορηματικό ύφος. 
  Εμπλουτισμένο με ωραίες κωμικές ατάκες και σκηνοθετημένο με λιτότητα από τον Kriv Stenders, το Red Dog,δεν είναι μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή αλλά είναι ένα παραμύθι από αυτά που μόνο η ζωή μπορεί να δημιουργήσει.  




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Red Dog (2011) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου