6.8.13

Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)

Είδος: Animation, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Jay Oliva
Σενάριο:James Krieg
Παίζουν:Justin Chambers, 
C. Thomas Howell, 
Michael B. Jordan
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ  : Ο Μπάρυ Άλεν, ο υπερήρωας Flash, ξυπνάει και βλέπει τον κόσμο γύρω του να έχει αλλάξει και να καταστρέφεται απ' τον πόλεμο, που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ατλαντίδας και Νέας Θεμισκύρας, πατρίδες των Άκουαμαν και Wonder Woman αντίστοιχα. Ο Flash θα συμμαχήσει με άλλους υπερήρωες και θα προσπαθήσει να αποτρέψει την καταστροφή.

ΑΠΟΨΗ : Η πολύ καλή δουλειά της DC στον τομέα animation, συνεχίζεται με το Flashpoint Paradox. Βασισμένο στα 5 κύρια τεύχη της σειράς Flashpoint, η οποία κυκλοφόρησε το 2011 με τη συνεργασία των Geoff Johns και Andy Kubert, επικεντρώνεται στο χαρακτήρα του Ανθρώπου Αστραπή και σε αυτόν του εναλλακτικού Μπάτμαν. Το ταξίδι στο χρόνο και η αλλάγη ακόμα και φαινομενικά ασήμαντων γεγονότων του παρελθόντος, μπορεί να προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στο μέλλον- παρόν. Αυτή είναι η βασική ιδέα. Ο Flash, έχοντας την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο, επιστρέφει στο παρελθόν και αποτρέπει το φόνο της μητέρας του. Το φαινόμενο της πεταλούδας κάνει την εμφάνιση και σε αυτή την ταινία με θέμα το ταξίδι στο χρόνο κι έτσι η φαινομενικά ασήμαντη αλλαγή  προκαλεί ένα σωρό άλλες, σημαντικές ή ασήμαντες, διαφοροποιήσεις στις ζωές όλων. Ο Bruce Wayne και η μητέρα του σκοτώθηκαν και ο πατέρας του ζει και είναι ο Batman. Ο Superman έφτασε στη γη αλλά είναι φυλακισμένος της κυβέρνησης. Ατλαντίδα και Νέα Θεμισκύρα βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να είναι στο χείλος της καταστροφής.
  Καλές φωνητικές ερμηνείες συναντάμε και στο Flashpoint, όπως και στις περισσότερες animation ταινίες της DC. Καλογραμμένο σενάριο βασισμένο σε μία, ούτως ή άλλως, δυνατή ιστορία του Johns, το οποίο υποστηρίζεται αρκετά καλά απ' το σχεδιασμό του animation. Ωστόσο, το Flashpoint Paradox δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στο θέμα του, έχει όμως καλές ατάκες, έξυπνο story, μπόλικη δράση και τον Flash για πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάτι μου λέει αυτό για το κινηματογραφικό μέλλον του "ταχύτερου ανθρώπου στη γη"...




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Justice League: The Flashpoint Paradox (Video 2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου