1.12.23

Family Switch (2023) Netflix Review


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ

Κωμωδία, Φαντασίας
Διάρκεια: 101'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Πίσω στο 2000, ο βιντεοκλιπάς McG, κάνει το πέρασμά του στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας το υπερεπιτυχημένο, Οι Άγγελοι Του Τσάρλι. Οι πόρτες της κινηματογραφικής βιομηχανίας άνοιξαν έτσι για τον McG αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε πολλές (κινηματογραφικές) ταινίες από το 2000 μέχρι το 2014. Πέντε φορές ακόμα είδαμε το όνομά του στη σκηνοθεσία, με πιο αποδεκτό από τους κριτικούς το -ξεχασμένο- We Are Marshall και πιο επιτυχημένο το Terminator : Salvation. Ο McG, λοιπόν, από το 2014 κινήθηκε περισσότερο στα τηλεοπτικά πλατό, σκηνοθετώντας επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και τηλεταινίες ενώ από το 2017 μέχρι σήμερα σκηνοθετεί ταινίες μόνο για λογαριασμό του Νέτφλιξ. Έχοντας δει τυχαία και τις τέσσερις από αυτές τις ταινίες, οφείλω να ομολογήσω ότι όλες τις βρήκα αρκούντως διασκεδαστικές και ιδανικές για τηλεοπτική κατανάλωση.

 Η τελευταία από αυτές είναι το Family Switch και αποτελεί ένα μείγμα του Big και του Freaky Friday και όλων αυτών των ταινιών που οι πρωταγωνιστές αλλάζουν σώματα και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν ο ένας στις ανάγκες της ζωής του άλλου. Εδώ έχουμε μια οικογένεια, στην οποία τα παιδιά αλλάζουν σώματα με τους γονείς τους, μετά από τη συνάντηση τους με μια περίεργη ηλικιωμένη κυρία αλλά και μια σπάνια ευθυγράμμηση κάποιων πλανητών (μη με ρωτήσετε "ποιών πλανητών" γιατί θα σας πω ότι δεν θυμάμαι αλλά δεν έχει και καμία μα καμία σημασία). Οι γονείς λοιπόν βλέπουν καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής των παιδιών τους και τα παιδιά από την άλλη κατανοούν περισσότερα για την ενήλικη ζωή.

 Προφανώς όλα εδώ τα έχουμε ξαναδεί και γνωρίζουμε τι θα συμβεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Το μεγάλο ωστόσο προσόν της ταινίας είναι η πολύ καλή χημεία του πρωταγωνιστικού κουαρτέτου και οι γρήγοροι ρυθμοί που διατηρεί ο McG. Ο Εντ Χελμς είναι ένας πολύ καλός κωμικός, η Τζένιφερ Γκάρνερ παρότι λίγο πιο υπερβολική ανά διαστήματα, "περνάει" κι αυτή ενώ τα δύο πιτσιρίκια, Έμα Μάγιερς και Μπρέιντι Νουν, τα πάνε εξαιρετικά, τόσο στις μεταξύ τους σκηνές όσο και σε αυτές με τους γονείς τους.

 Ούτε γάτα ούτε ζημιά, θα μπορούσε να πει κανείς για το Family Switch και θα με έβρισκε σύμφωνο. Οικογενειακή ταινία με τα αναμενόμενα μηνύματα, με τόσο όσο χιούμορ, με τους συντελεστές να κρατούν τα επαγγελματικά στάνταρ τους. Α, να μην ξεχάσω! Βάλτε και λίγο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, χωρίς αυτό να παίζει κάποιον ρόλο στο σενάριο αλλά μόνο γιατί βολεύει να υπάρχει λίγο "Χριστούγεννο" αυτή την περίοδο, και έχετε μια ακόμα πιο στοχευμένη οικογενειακή κατάσταση. Καλύτερο πάντως από το απογοητευτικό Best.Christmas.Ever! που είδαμε λίγες μέρες στην ίδια πλατφόρμα.


 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
Filmy.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου