7.6.23

One Ranger (2023) Review

 

One Ranger (2023) Review Cinenoxos
Περιπέτεια, δράσης, θρίλερ
Διάρκεια:95'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Το One Ranger ανήκει σε εκείνο το είδος ταινιών που εδώ στον Cin-ένοχο μου αρέσει να ασχολούμαι, με αρκετό ρίσκο κάθε φορά. Είναι μια "δεύτερη" παραγωγή, που ανήκει θεωρητικά στο είδος της δράσης, που έχει και άλλοτε μεγάλα ονόματα στους συντελεστές της και που φιλοδοξεί με σχετικά χαμηλό προϋπολογισμό να κάνει πορεία κυρίως στο VOD (video on demand). Το ρίσκο που αναφέρω παραπάνω έχει να κάνει με την ποιότητα των ταινιών αυτών, που συνήθως αποδεικνύεται κάτω του μέτριου.

 Εδώ βλέπουμε τον Τόμας Τζέιν σε ρόλο τεξανού ρέιντζερ, που αναλαμβάνει μια υπόθεση στο Λονδίνο, μετά από κάλεσμα των μυστικών υπηρεσιών, απέναντι σε έναν τρομοκράτη που ευθύνεται για το θάνατο ένος συναδέλφου ρέιντζερ.

 Αρχικά, έχουμε τον Αυστραλό Τόμας Τζέιν να υποδύεται έναν τεξανό, οπότε συν ένας πόντος στην ταινία. Ποιος δεν θέλει να δει τον Τζέιν να κυκλοφορεί με προφορά καουμπόι και στα πενήντα φεύγα του να πλακώνεται με Ιρλανδό τρομοκράτη! Έπειτα, έχουμε και Τζον Μάλκοβιτς, ο οποίος ακολουθεί το μοτίβο του Νίκολας Κέιτζ, παίζοντας όπου λάχει! Συν δύο πόντοι στην ταινία! Έχουμε και πολιτικές προεκτάσεις στην πλοκή με μέλος του IRA να βρίσκεται στο Τέξας και να ληστεύει τράπεζες για κάποιο λόγο που έχω ήδη ξεχάσει αλλά σημασία έχει ότι οι τεξανοί δεν τα σηκώνουν αυτά και πάνε στην Αγγλία να τον βρουν και να του αλλάξουν τον αδόξαστο! Συν είκοσι πόντοι στην ταινία!

 Η αλήθεια είναι ότι εν τέλει κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μέτρια ταινία δράσης. Ο Τόμας Τζέιν μου ήταν πάντα συμπαθής, από την εποχή του Deep Blue Sea, ενώ τον εκτίμησα ακόμα περισσότερο σαν ηθοποιό στην πορεία, ειδικά μετά τη συμμετοχή του στο The Mist. Ο Τζον Μάλκοβιτς είναι ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς των τελευταίων δεκαετιών αλλά κι αυτός φαίνεται να έχει βάλει στο αυτόματο την καριέρα και απλώς να κάνει πλάκα με διάφορους αδιάφορους ρόλους. Από την άλλη έχεις στο τιμόνι τον πρώην στάντμαν, Τζέσι Β. Τζόνσον, ο οποίος έχει χτίσει μια πορεία τα τελευταία χρόνια ως σκηνοθέτης ταινιών δράσης. Οι περισσότερες δεν είναι ιδιαίτέρως καλές ενώ υπάρχουν δύο-τρεις που έχουν ένα ενδιαφέρον (δες τα Accident Man, Avengement και το Triple Threat), κυρίως για τον τρόπο που γυρίζει τις σκηνές δράσης ο Τζόνσον. Στο One Ranger προσπαθεί να ανεβάσει αρκετά τον πήχη, γράφοντας ο ίδιος και το σενάριο, το οποίο θέλει να απλώσει αρκετά, μπλέκοντας μάλιστα και πράγματα που μάλλον δεν κατέχει πολύ καλά. Το αποτέλεσμα είναι μια αρκετά μέτρια ταινία δράσης με μικρές αναλαμπές, που λείπει όμως ένας πρωταγωνιστής που να μπορεί να αποδώσει καλύτερα τη δράση καθώς είναι φανερό ότι ο Τόμας Τζέιν ντουμπλάρεται πολύ συχνά. Ίσως είχε στο νου του τον Τσακ Νόρις, ο Τζόνσον, στον οποίο ομολογουμένως θα πήγαινε ο συγκεκριμένος ρόλος, όμοιος με αυτούς που ερμήνευσε στην κινηματογραφική του καριέρα. Ο Τζέιν είναι καλός ηθοποιός αλλά είναι πια μεγάλος και όχι ιδιαίτερα αθλητικός τύπος ώστε να υποστηρίξει τέτοιους ρόλους.


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου