6.6.23

Blood & Gold (2023) Review

 

 

Blood & Gold  Review Cinenoxos
Περιπέτεια, Δράσης
Διάρκεια:98'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Ο Πίτερ Τόρβαρτ αναπολεί τη δεκαετία του 1970, τις ταινίες δράσης που χρησιμοποιούσαν τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο ως πεδίο δράσης και τους ναζί ως υποψήφια θύματα των πρωταγωνιστών, ενώ φανερώνει και μεγάλη αγάπη για τα σπαγγέτι γουέστερν. Όλα αυτά, από έναν Γερμανό σκηνοθέτη, σε μια Γερμανική ταινία, με τον τίτλο Blood & Gold, που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στην πλατφόρμα του Νέφτλιξ και αξίζει της προσοχής μας.

 Λίγες μέρες πριν τη λήξη του πολέμου, ένας Γερμανός στρατιώτης που σιχαίνεται τους ναζί λιποτακτεί και αναζητά την κόρη του αλλά κι έναν κρυμμένο θησαυρό. Αφού συλλαμβάνεται και βασανίζεται ώστε να αποκαλύψει ότι γνωρίζει για τον θησαυρό,αφήνεται κρεμασμένος στη μέση του πουθενά κι ενώ οι εκτελεστές του τον θεωρούν νεκρό, η Έλσα, μια νεαρή χωριατοπούλα, θα τον σώσει και θα τον περιθάλψει. Οι ναζί δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους στο χωριό καθώς τα στοιχεία για την αναζήτηση του θησαυρού τους οδηγούν εκεί. Ολόκληρο το χωριό, λίγες ώρες πριν την παύση του πολέμου, θα αναγκαστεί να συμμετέχει σε μια τελευταία μάχη απέναντι στους ομόεθνούς τους. Ο στρατιώτης και η Έλσα πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν και θα παλέψουν ή αν θα αφήσουν το χωριό και θα φύγουν αλλά η απόφαση δεν είναι τόσο εύκολο να παρθεί.

 Αρκετά βίαιο ανά διαστήματα, το φιλμ του Τόρβαρτ κλείνει το μάτι στον Ταραντίνο και φυσικά στη φιλμογραφία που ο Κουέντιν αγαπά. Εξαιρετικά γυρισμένη δράση αλλά και προσεγμένη πλοκή που εκμετελλεύεται στο έπακρο χαρακτήρες και καταστάσεις. Υπάρχει ένας αρχικακός με χαρακτηριστική φυσιογνωμία και ένα σωρό ακόμα χαρακτήρες που δεν μπορείς εύκολα να τους κατατάξεις από την πλευρά του καλού ή του κακού και όλο αυτό δίνει ένα πολύ λειτουργικό σενάριο. Βάλε μέσα σε αυτά και τις καλές ερμηνείες από την πλειοψηφία των ηθοποιών (ιδανικός πρωταγωνιστής ταινιών δράσης ο Ρόμπερτ Μάασερ, χάρη και στο παρελθόν του ως στάντμαν), αλλά και τις πινελιές μαύρου χιούμορ κι έχεις μια αρκετά ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ταινία!



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου