19.6.23

Extraction 2 (2023) Review

 

ΤΑΪΛΕΡ ΡΕΪΚ: Η ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ 2

Extraction 2 Cinenoxos Review
Δράσης, θρίλερ
Διάρκεια:91'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Ο Τάιλερ Ρέικ επιστρέφει και στην προκειμένη περίπτωση, καλά κάνει κι επιστρέφει. Ο Χέμσγουορθ πρωταγωνιστεί και πάλι, ο Τζο Ρούσο υπογράφει κι εδώ το σενάριο και ο Σαμ Χάργκρεϊβ κρατά τα σκηνοθετικά ηνία ξανά και φροντίζει να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη!

 Η ιστορία μας απλή και κατανοητή, πράγμα θετικό για τις ταινίες δράσης. Ο μισθοφόρος, Τάιλερ Ρέικ, που στην προηγούμενη ταινία αφήσαμε σχεδόν νεκρό, επιστρέφει στη δράση. Αυτή τη φορά τη βοήθειά του χρειάζεται η αδερφή της πρώην συζύγου του. Παντρεμένη με έναν Γεωργιανό μαφιόζο, βρίσκεται φυλακισμένη μαζί με τα δύο παιδιά της, στη φυλακή που βρίσκεται και ο ίδιος. Ο μαφιόζος τους κρατά εκεί για να τους ελέγχει και η αποστολή του Ρέικ είναι να τους βγάλει από εκεί με την ομάδα του και να τους μεταφέρει σε ασφαλή τοποθεσία. Ο Ρέικ τα καταφέρνει στο πρώτο σκέλος της αποστολής αλλά στο δεύτερο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ' όσο φαντάζεται, με ένα σωρό μαφιόζους να βρίσκονται στο κατόπι του!

 Δεν χωράει πολύ ανάλυση στο Extraction 2 καθώς έχουμε μια καθαρόαιμη ταινία δράσης που ότι πρέπει και ότι αποφασίζει να κάνει, το κάνει πάρα πολύ καλά. Οι καταδιώξεις και οι μάχες σώμα με σώμα αλλά και γενικά η δράση είναι δοσμένη με πολύ ενέργεια και με μαεστρία από τον Χάργκρεϊβ, που ανήκει σε αυτή τη νέα γενιά σκηνοθετών που προέρχονται από το χώρο των κασκαντέρ, όπως ο απόλυτα επιτυχημένος Σταχέλσκι, του Τζον Γουίκ. Όπως και στην πρώτη ταινία έτσι κι εδώ, την προσοχή μας τραβάει μια περίπου εικοσάλεπτη σεκάνς, ένα ατελείωτο μονόπλανο, που ξεκινά από μια φυλακή και τελειώνει σε ένα κινούμενο τρένο. Γενικά η κίνηση της κάμερας εντυπωσιάζει.

 Πολύ καλός ο Χέμσγουορθ, όχι μόνο με τη συμμετοχή του στη δράση αλλά σε όλες τις απαιτήσεις που έχει ο ρόλος του. Ο Ρέικ είναι ένας σκληρός τύπος που έχει όμως χάσει τον ανήλικο γιο του από λευχαιμία και τον βασανίζει το ότι δεν μπόρεσε να είναι εκεί στις τελευταίες στιγμές του. Δίνεται όμως μια ωραία λύση στο μαρτύριο του ήρωα, μέσα από μια καλογραμμένη σκηνή που έχει με την πρώην σύζυγό του, που εδώ υποδύεται η Όλγα Κιριλένκο.

 Δεν αφήνει ο Χάργκρεϊβ και τους υπόλοιπους χαρακτήρες να φανούν αναλώσιμοι, έστω κι αν για κάποιους αυτή είναι η μοίρα τους. Έχουν όλοι τις σκηνές τους και φαίνεται η χρησιμότητά τους στη ζωή του πρωταγωνιστή. Οι κακοί είναι λίγο πιο γραφικοί αλλά και πάλι, στο συγκεκριμένο είδος, δεν κοστίζει ιδιαίτερα αυτό στο τελικό αποτέλεσμα.

 Η εισαγωγή ενός χαρακτήρα που υποδύεται ο Ίντρις Έλμπα (μικρή συμμετοχή στην αρχή και στο φινάλε) μας οδηγεί ξεκάθαρα σε μια ακόμα συνέχεια του Extraction. Το τρίτο μέρος του θα έρθει σίγουρα και εμείς θα το καλοδεχτούμε, εφόσον ο Χάργκρεϊβ παραμείνει στο τιμόνι. Ο σύγχρονος κινηματογράφος δράσης φαίνεται ότι βρίσκει τους κατάλληλους ανθρώπους σε αυτή τη γενιά των κασκαντέρ που αποφάσισαν να περάσουν πίσω από την κάμερα και μπορεί ο Χάργκρεϊβ να μην φανερώνει την αισθητική που φαίνεται να έχει ο Σταχέλσκι αλλά έχει παρουσιάσει δύο εξαιρετικά δείγματα ταινίας δράσης, οπότε γιατί όχι ένα ακόμα!


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου