1.4.23

Murder Mystery 2 (2023) Review

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΝΟ 2 

Κωμωδία, Μυστηρίου
Διάρκεια:89'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Το Murder Mystery αποδείχτηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Netflix και φυσικά αμέσως δόθηκε έγκριση για μια συνέχεια. Η συνέχεια λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό καθυστέρησε και μας ήρθε φέτος, δίνοντας στο ζευγάρι των επίδοξων ερευνητών, Άνιστον-Σάντλερ, την ευκαιρία να εξιχνιάσουν έναν ακόμα φόνο, ταξιδεύοντας αυτή τη φορά στη Γαλλία.

 Η Όντρεϊ και ο Νικ Σπιτζ προσπαθούν να χτίσουν καριέρα ως ιδιωτικοί ερευνητές αλλά τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Μια ευκαιρία όμως χτυπά ξανά την πόρτα τους όταν θα τους προσκαλέσει στο γάμο του ο παλιός φίλος τους, μαχαραγιάς Βίκραμ Γκόβινταν. Τη νύχτα του γάμου, ο μαχαραγιάς πέφτει θύμα απαγωγής και την υπόθεση προσπαθεί να ξεδιαλύνει το ζεύγος Σπιτζ με τις ανορθόδοξες μεθόδους τους. Κάπου εκεί μπλέκεται και μια πιο επαγγελματική ομάδα μισθοφόρων, με αρχηγό τον έμπειρο πρώην καταδρομέα, συγγραφέα βιβλίων με οδηγίες για αντιμετώπιση κρίσεων, κύριο Μίλερ, ο οποίος παρότι αρχικά προσπαθεί να κάνει στην άκρη το ζεύγος ερευνητών στην πορεία ανακαλύπτει ότι τους χρειάζεται καθώς ο απαγωγέας θέλει να μιλά μόνο στον Νικ Σπιτζ.

 Υπάρχει μια σχετικά καλή ποιότητα παραγωγής εδώ αλλά γενικά δεν πρέπει να περιμένεις πολλά. Το στήσιμο της ταινίας παίζει με κλασικό μοτίβο του "ποιος το έκανε" αλλά ξανοίγεται λίγο παραπάνω για να μας ταξιδέψει σε λίγο πιο κοσμοπολίτικα μέρη, οπότε μετατρέπεται περισσότερο σε κωμωδία δράσης, με δύο-τρεις ικανοποιητικές σκηνές δράσης έστω κι αν είναι λίγο υπερβολικές. Χάριν του κωμικού της υπόθεσης, μπορείς να δεχτείς πιο εύκολα την υπερβολή. 

 Ο Σάντλερ είναι εμφανώς πιο συγκρατημένος εδώ και δεν ξεφεύγει στη γνώστη του μανιέρα αν κι εδώ που τα λέμε μπορεί να είχε περισσότερο ενδιαφέρον εδώ ένας "περίεργος" πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, από αυτούς που φροντίζει επιμελώς ο Σάντλερ να παίζει στις κωμωδίες του. Η χημεία του με την Άνιστον είναι καλή αλλά εδώ δεν εμφανίζεται πολύ κεφάτη η Τζένιφερ. Είναι λίγο πιο "επαγγελματική" η προσέγγισή της και αρκετές στιγμές βγαίνει αυτό στην οθόνη. Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς, προφανώς ξεχωρίζει ο Μαρκ Στρονγκ, που καταλαβαίνει απόλυτα πως πρέπει να παίξει τον ρόλο του στη συγκεκριμένη ταινία.

 Το μυστήριο δεν είναι κακό. Υπάρχει η στιγμή της αποκάλυψης του απαγωγέα και παρουσίαζει και κάποιες ανατροπές, όχι εντυπωσιακές, ούτε καλά στημένες αλλά είπαμε, ότι δεν πρέπει να περιμένεις πολλά από την εν λόγω ταινία και σίγουρα το κομμάτι που πρέπει να έχεις λιγότερες απαιτήσεις είναι το σενάριο.

 Παρά τα θέματά του, το Murder Mystery 2, όπως και η πρώτη ταινία κατάφερε σαν σύνολο να έχει κάποιες διασκεδαστικές στιγμές. Δεν έχει το πιο λαμπερό επιτελείο ηθοποιών που είχε η αρχική ταινία, ούτε έχει την ίδια ενέργεια από το πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά και πάλι δεν μπορείς να την πεις άσχημη παρέα για ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι. Θα μου πεις, είναι τρόπος αυτός να κρίνεις μια ταινία;  Από το αν μπορώ να την παρακολουθήσω ένα βράδυ στο σπίτι; Ε, ναι. Καλώς ή κακώς δεν κρίνουμε όλες τις ταινίες με τον ίδιο τρόπο. Η συγκεκριμένη ταινία αυτό που θέλει να πετύχει είναι ακριβώς αυτό. Να την παρακολουθήσει κάποιος στο σπίτι του, χωρίς απαιτήσεις ιδιαίτερες. Μέχρι εκεί λοιπόν τα καταφέρνει.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου