18.1.23

Fireheart (2022) Review

 

Η ΜΙΚΡΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Fireheart Review
Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια 
Διάρκεια: 92'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ευρωπαϊκό animation με αμερικανικές προδιαγραφές αλλά και ιστορία που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη του 1932, το Fireheart κατά πάσα πιθανότητα θα ξεχαστεί σύντομα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει έστω μιας προβολής.

Η νεαρή Τζόρτζια Νόλαν βοηθά τον μπαμπά της, πρόωρα αποσυρμένο πυροσβέστη, στο ραφείο που συντηρεί τα τελευταία χρόνια . Το όνειρο της Τζόρτζια είναι να γίνει πυροσβέστης αλλά τόσο ο προστατευτικός μπαμπάς όσο και η εποχή που ζει ( το 1932 αυτή είναι μια δουλειά μόνο για άντρες) την κρατούν μακριά από το όνειρό της . Η νεαρή όμως δεν τα παρατάει. Γυμνάζεται, δυναμώνει και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία. Αυτή έρχεται όταν περίεργοι εμπρησμοί γίνονται σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης και με ανεξήγητο τρόπο αρχίζουν να εξαφανίζονται όλοι οι πυροσβέστες της πόλης .Ο δήμαρχος ζητά βοήθεια από τον μπαμπά της Τζόρτζια ,που φαίνεται ότι ήταν ένας έμπειρος αξιωματικός πριν αποσυρθεί από τη δράση, και αυτός αναλαμβάνει να σχηματίσει μια ομάδα που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τον τρόπο που χτυπά ο αινιγματικός εμπρηστής. Η Τζόρτζια μεταμφιέζεται σε αγόρι και κερδίζει τη συμμετοχή της στην ομάδα.

Αρκετά προσεγμένο animation με όμορφο σχεδιασμό και έντονο χρωματικό καμβά. Ιστορία απλή αλλά και σε σημεία λίγο πιο μελαγχολική απ’ ότι ίσως θα περίμενες για μια παιδική ταινία. Υπάρχει αρκετά καλό χιούμορ τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγαλύτερους, κάνοντας ευκολότερη τη θέαση και το μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό. Για να μην μπερδευόμαστε, δεν μιλάμε προφανώς για μια ταινία την οποία ένας ενήλικας μπορεί να παρακολουθήσει άνετα και μόνος του. Απλώς για μια οικογενειακή προβολή , η ταινία είναι ιδανική καθώς σέβεται τουλάχιστον και τους συνοδούς των τέκνων.

Το σενάριο περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις προσπάθειες των γυναικών να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα όχι μόνο στην αγορά εργασίας αλλά γενικότερα στο «όνειρο». Με τον απλό τρόπο που αυτό προσεγγίζεται, καταφέρνει να πετύχει το στόχο του και χωρίς να έχουμε κάτι το αξιομνημόνευτο, έχουμε τουλάχιστον κάτι που, όπως είπαμε, σέβεται όλους τους θεατές του, προσθέτοντας και λίγο αστυνομικό μυστήριο με υποψία μεταφυσικού αλα Σκούμπι Ντου.

Δεν τα πήγε πολύ καλά στο παγκόσμιο box office, το Fireheart, δυστυχώς καθώς δεν αντανακλά η πορεία στα ταμεία την ποιότητά της. Εδώ φτάνει καθυστερημένα, ένα χρόνο περίπου μετά την επίσημη πρεμιέρα του και σε περίοδο που δεν προσφέρεται για γερά έσοδα. Είναι ωστόσο μια γλυκιά ταινία, που με τα πιτσιρίκια σας θα περάσετε καλά και τα κοριτσάκια σίγουρα θα βρουν μια ηρωίδα να ταυτιστούν. 


 

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου