3.8.22

A Score To Settle (2019) Review

 

ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

A Score To Settle Review Cinenoxos
Δραματική, Περιπέτεια, Δράσης, Θρίλερ

Διάρκεια: 103'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Η παράλληλη διπλή σταδιοδρομία του Νίκολας Κέιτζ είναι γνωστή και έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε αυτή. Στη μία πορεία ο Νίκολας παίζει σε καλές ταινίες και δίνει στιβαρές ερμηνείες, στην άλλη πορεία παίζει σε κακές ή τουλάχιστον περίεργες ταινίες και φροντίζει να δείξει ότι ακόμα κι εκεί παραμένει ένας ευφυής ηθοποιός. Η παραγωγή του 2019, A Score to Settle, ενώ σε προϊδεάζει για μια ταινία που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, τελικά δεν μπορείς να την τοποθετήσεις ακριβώς εκεί αλλά κάπου στη μέση των τρελών επιλογών του Κέιτζ.

 Ο Φρανκ Κάρβερ βγαίνει μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια από τη φυλακή. Πριν τη φυλακή, ο Φρανκ δούλευε για έναν μαφιόζο και παρότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, κάπου μέσα του μάλλον κι αυτός ήξερε ότι δεν μπορεί να έχει καλή κατάληξη αυτή η ενασχόλησή του. Το αφεντικό του του φόρτωσε έναν φόνο που δεν διέπραξε και ο Φράνκ κατέληξε φυλακισμένος και με χρόνιο πρόβλημα αϋπνίας, το οποίο τον οδηγεί αργά και σταθερά στον θάνατο. Μόνη παρηγοριά του, ο γιος του που είναι ο μόνος που τον περιμένει κατά την αποφυλάκισή του. Η σύζυγος του Φρανκ έχει "φύγει" μερικά χρόνια πριν. Οι δυο τους τώρα προσπαθούν να φτιάξουν τη σχέση τους και να περάσουν όσο περισσότερο χρόνο μαζί αλλά ο Φρανκ δεν ησυχάζει αν δεν πάρει εκδίκηση κι έτσι κάθε βράδυ φροντίζει να επισκέπτεται ένα ένα τα μέλη της παλιάς συμμορίας του.

 Μπορεί αρχικά η ταινία να φαίνεται σαν μια τυπική περιπέτεια από αυτές που γυρίζει με το τσουβάλι ο Κέιτζ και που οι περισσότερες πάνε κατευθείαν σε ψηφιακά μέσα αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό. Είναι περισσότερο ένα δραματικό θρίλερ εκδίκησης, το οποίο εκτός του ότι δίνει λίγο υλικό στον πρωταγωνιστή του να παίξει, κρατάει και κάποιες ανατροπές για το τέλος του. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να φτάσει στις ανατροπές εμφανίζεται άνισο. Έχει καλές στιγμές, όχι δράσης αλλά κυρίως διαλόγων ανάμεσα στον Κέιτζ και τον γιο του, έχει όμως και αρκετά σημεία τα οποία μοιάζουν πρόχειρα γραμμένα και γυρισμένα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει αρκετό από το ενδιαφέρον σας πριν καλά καλά φτάσει στα μέσα της διάρκειάς του. Αν ωστόσο καταφέρεις και ξεπεράσεις το πρώτο μισό της ταινίας τότε δεν αποκλείεται το φινάλε, η ανατροπές και η προσέγγιση του Κέιτζ να σε συγκινήσουν. Κράτα μικρό καλάθι όμως και πάλι.

 


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου