21.7.22

The Prey : Legend of Karnoctus (2022) B-Movie Review

 

Περιπέτεια, Φαντασίας, Δράσης, Τρόμου

Διάρκεια: 93'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Καθαρή "μπιμουβιά" πάει καιρός που μας απασχόλησε. Έτσι, όταν πήρε το μάτι μου το τρέιλερ για το The Prey: Legend of Karnoctus μου φάνηκε σαν μια καλή ευκαιρία. Πολύ μακριά δεν έπεσα, καθώς το The Prey έχει αρκετά από εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν συμπαθές σε μια μερίδα κοινού.

 Η ιστορία μας πάει στο Αφγανιστάν. Εκεί μια ομάδα μεσήλικων μισθοφόρων διαπράττει μια ληστεία και τα μισά μελή της κρύβονται σε μια σπηλιά μέχρι να έρθει η υπόλοιπη ομάδα με το μέσο διαφυγής. Παράλληλα μια άλλη ομάδα Αμερικανών στρατιωτών πέφτει σε ενέδρα και βρίσκεται αποκλεισμένη στην ίδια σπηλιά. Μετά από ανταλλαγή πυρών με ομάδα ανταρτών, η μόνη έξοδος της σπηλιάς καλύπτεται με βράχους. Οι δύο ομάδες βρίσκονται  πια εγκλωβισμένες και προσπαθούν να συνεργαστούν ώστε να βρουν μια έξοδο. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι υπάρχει κάτι ακόμα μέσα στο σκοτάδι, που τους παρακολουθεί κι ετοιμάζεται να κάνει την επίθεσή του.

 Η ταινία είναι δημιούργημα και όνειρο ζωής δύο αδερφών με το όνομα, Χένσμαν. Τα αδέρφια έφαγαν την εφηβεία τους στα βίντεο κλαμπ αναζητώντας το επόμενο creature feature που θα παρακολουθήσουν, ενώ στο δωμάτιο τους σίγουρα δέσποζε κάπου η αφίσα του The Predator. Αυτό που έφτιαξαν εδώ είναι στην ουσία ένα πολύ χαμηλού κόστους αντίγραφο της περίφημης ταινίας του ΜακΤίρναν, στο οποίο πρόσθεσαν και μερικούς πολιτικής και κοινωνικής φύσης διαλόγους αλλά και χιούμορ βγαλμένο από την αγαπημένη τους περίοδο.

 Η δουλειά που γίνεται στα πρακτικά εφέ και στο σχεδιασμό του τέρατος δεν είναι κακή. Υπάρχει μεράκι και ειλικρινής αγάπη σε αυτό που θέλουν να κάνουν, με αποτέλεσμα το δημιούργημά τους να σώζεται εν μέρει, λόγω του πάθους των δημιουργών, που φαίνεται να περνάει στην οθόνη. Έχουμε και την παλιόφατσα του Νικ Τσίναλντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που περνάει καλά, ως ηγέτης μιας ομάδας που μέλη της είναι ο Ντάνι Τρέχο, ο Άντριαν Πολ και ο υπερβολικά μπάσος, Κέβιν Γκρίβιου, οπότε τα πράγματα ως προς τα πρόσωπα μπροστά από την οθόνη πάνε καλά, έστω κι αν τον Τρέχο και τον Πολ τους βλέπουμε λίγα λεπτά στην αρχή και λίγα στο τέλος. Τώρα, αν κανένα από αυτά τα ονόματα δεν σας λέει τίποτα, τότε προφανώς αυτή η ταινία δεν απευθύνεται για κανένα λόγο σε εσάς.

 Εσύ λοιπόν που πέρναγες την ώρα σου στο βίντεο κλαμπ και αναζητούσες μια ταινία με τέρατα και αλάνια που έρχονται αντιμέτωπα μαζί τους, πετώντας ατάκες με αυθάδικο τρόπο, ίσως εκτιμήσεις λίγο παραπάνω αυτή εδώ την προσπάθεια. Μπορεί να μην έχει την πλάκα που αναμένεις να έχει, μπορεί να έχει αρκετά τεχνικά ζητήματα αλλά είπαμε ότι απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, που αρκετά μπορεί να συγχωρήσει. Δεν είμαι σίγουρος ότι τα αδέρφια Χένσμαν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ως σκηνοθέτες και σεναριογράφοι και δεν μπόρεσαν εδώ να το βγάλουν σε μεγαλύτερο βαθμό ώστε να έχουμε ένα b movie "πρώτης διαλογής", πάντως το μεράκι τους το αναγνωρίζω.

 


 

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου