3.5.22

Sonic The Hedgehog 2 (2022) Review

 

SONIC: Η ΤΑΙΝΙΑ 2

Κωμωδία, Φαντασίας, Οικογενειακή

Διάρκεια: 122'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ο εξωγήινος υπερηχητικός σκαντζόχοιρος επιστρέφει και φέρνει μαζί του κι άλλα εξωγήινα υπερφυσικά όντα. Μια αλεπουδίτσα με δύο ουρές, που μπορεί να τις στροβιλίζει γρήγορα και να πετά σαν ελικόπτερο και μια έχιδνα, με γροθιές πιο δυνατές και από αυτές του Ρόκι Μπαλμπόα, στο Ρόκι 4, συντροφεύουν τον Σόνικ σε αυτό το συμπαθητικό σίκουελ.

 Ο Δρ Ρομπότνικ επιστρέφει στη Γη, φέρνοντας έναν απρόσμενο σύμμαχο μαζί, τον Νακλς την Έχιδνα. Σκοπός τους είναι να βρουν ένα πετράδι, το οποίο βρίσκεται κάπου κρυμμένο στη Γη και δίνει τη δύναμη στον κάτοχό του να καταστρέψει ή να δημιουργήσει ολόκληρους πολιτισμούς, μόνο με τη δύναμη της σκέψης του. Ο Σόνικ είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τα καταστροφικά σχέδια του Ρομπότνικ, έχοντας στο πλάι του έναν νέο φίλο, τον Τέιλς, ο οποίος ταξίδεψε το σύμπαν για να βρει και να ειδοποιήσει τον Σόνικ, για το κακό που έρχεται.

 Μια χαρά ήταν και το πρώτο Σόνικ, σαν παιδική ταινία, μια χαρούλα είναι και αυτή η συνέχεια. Απλή και κατανοητή πλοκή ώστε να μην δυσκολεύονται οι μικρές ηλικίες να ακολουθήσουν, χιουμοράκι αρκετό, που και που με πονηρές διαθέσεις για να μην βαριούνται και οι μεγάλοι και φυσικά μπόλικα ψηφιακά εφέ και περισσότερη φασαρία, κάποιες φορές υπερβολική.

 Το σενάριο δουλεύει ώστε να ικανοποιήσει τους φίλους του βίντεοπαιχνιδιου απ' όσο μπορώ να καταλάβω, δίνοντας ζωή σε δύο ακόμα πλάσματα από τον κόσμο του Σόνικ και αφήνοντας σε διάφορα σημεία τις γνωστές εκπλήξεις για τους μυημένους. Ακόμα κι εγώ που ιδιαίτερη σχέση δεν είχα ποτέ με τον Σόνικ κατάφερα να διακρίνω κάποια.

 Στο κομμάτι των ηθοποιών, ο Τζιμ Κάρεϊ, που ήταν απολαυστικός στην πρώτη ταινία, εδώ φαίνεται να μην έχει την ίδια διάθεση αλλά και πάλι είναι ο Τζιμ Κάρεϊ. Οι υπόλοιποι κινούνται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα αξιοπρέπειας, όπως και στο πρώτο φιλμ. Οι φωνητικές ερμηνείες του Σόνικ και του Νακλς σίγουρα κλέβουν την παράσταση, με τον Τζέισον Σουάρτς και τον Ίντρις Έλμπα αντίστοιχα να δίνουν αρκετή ενέργεια στους χαρακτήρες.

 Η κάθε ταινία απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό και έτσι και ο δεύτερος Σόνικ, όπως και ο πρώτος, στοχεύει κυρίως στα πιτσιρίκια. Σε αυτά λοιπόν η ταινία "μιλάει" ικανοποιητικά. Θα μπορούσε να αποφύγει κάποια βίαια ξεσπάσματα προς το φινάλε και να έχει λίγο μικρότερη διάρκεια αλλά εν τέλει, με τα θετικά της μηνύματα γύρω από τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και τους οικογενειακούς δεσμούς, σε κάνει να τη δεις με μεγαλύτερη επιείκεια.

 

Υ.Γ. Αρκετά καλή και η μεταγλωττισμένη έκδοση της ταινίας. "Χάνει" λίγο στις φωνές των Σόνικ, Νακλς και Ρομπότνικ αλλά τα παιδάκια ελάχιστα θα το καταλάβουν...



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου