15.12.21

A House On The Bayou (2021) Review

 

A House On The Bayou
Μυστηρίου, Θρίλες, Τρόμου

Σκηνοθεσία:Alex McAulay
Σενάριο:
Alex McAulay
Πρωταγωνιστούν:TAngela Sarafyan,Paul Schneider,Lia McHughJacob Lofland,Doug Van Liew


Διάρκεια: 88'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Ο Τζον είναι ένας παντρεμένος μεσήλικας, που έχει παρασυρθεί σε μια εξωσυζυγική σχέση. Η σύζυγός του το ανακαλύπτει αλλά είναι αποφασισμένη να διατηρήσει δεμένη την οικογένειά τους. Τον ενημερώνει λοιπόν ότι η απόφασή της είναι να πάρουν την έφηβη κόρη τους και να περάσουν μερικές ημέρες σε μια έπαυλη, δίπλα σε μια πανέμορφη λίμνη, στη Λουιζιάνα, του Αμερικανικού Νότου. Ο Πολ το δέχεται και η εκδρομή ξεκινά αλλά η ένταση μεταξύ τους διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Το θέμα είναι ότι εκτός από τις δυσκολίες που περνά η οικογένεια, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει και κάποιους ντόπιους εισβολείς, οι οποίοι φαίνεται να γνωρίζουν καλά το σπίτι και όχι μόνο.

 Το "Σπίτι στο Στόμιο της Λίμνης", όπως θα μπορούσε να είναι η μετάφραση του αμερικανικού τίτλου, είναι μια από τις τελευταίες παραγωγές της Blumhouse, όχι κινηματογραφική αλλά κατευθείαν σε ψηφιακή κυκλοφορία. Τα δεδομένα της παραγωγής ωστόσο δεν είναι κακά, με το αποτέλεσμα να βγαίνει αρκετά "κινηματογραφικό", κερδίζοντας έτσι πόντους. Το θετικό (ή αρνητικό για κάποιους) είναι ότι η ταινία προσπαθεί να πει κάτι παραπάνω και με το σενάριό της, χρησιμοποιώντας τους όρους της ταινίας "εισβολής" αλλά οδηγώντας το υλικό σε πιο μεταφυσικά μονοπάτια. Η κορύφωση όλης αυτής της μεταφυσικής νότας, που υπάρχει αρχικά ξεθωριασμένη αλλά βήμα βήμα γίνεται πιο ξεκάθαρη, έρχεται στις τελευταίες σκηνές και έστω κι αν θεωρώ ότι δεν δίνεται ιδανικά, νομίζω ότι δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο υλικό.

 Μια "μικρή" λοιπόν ταινία που έχει κάποιο ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα της, που είναι κυρίως τα μυστικά και το τι γίνεται όταν αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια. Πως λειτουργούν οι άνθρωποι όταν έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια, είτε αυτή που κρύβουν οι ίδιοι από τον εαυτό τους, είτε αυτή που κρύβουν από τους γύρω τους, είτε αυτή που κρύβουν οι άλλοι από εμάς.

 Τις ερμηνείες που χρειάζεται να έχει μια τέτοια ταινία, τις έχουμε, με τους Πολ Σνάιντερ και Άντζελα Σαραφιάν να δίνουν αξιοπρεπέστατες ερμηνείες, ως το ζευγάρι με τα προβλήματα, με τον Σνάιντερ να είναι ίσως ένα κλικ πιο πειστικός στο ρόλο του. Αυτός ωστόσο που εύκολα ξεχωρίζει είναι ο Τζέικομπ Λόφλαντ, ο οποίος υποδύεται τον νεαρότερο από τους δύο εισβολείς. Από την αρχή, ο Λόφλαντ δείχνει ότι αυτό που δεν πάει καλά με τον χαρακτήρα του, δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, προκαλώντας μια μικρή ανατριχίλα ανά διαστήματα.

 Το A House On The Bayou ανήκει κι αυτό στην κατηγορία των ταινιών που ναι μεν τις βρήκα ενδιαφέρουσες αλλά απ' την άλλη δεν την προτείνεις και με μεγάλη ασφάλεια σε κάποιον. Θεωρώ ωστόσο ότι σε όσους από εσάς εκεί έξω αρέσουν οι μεταφυσικές ιστορίες που προσπαθούν να διεισδύσουν και λίγο στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και να βγάλουν μια τύποις ψυχαναλυτική προσέγγιση στην οθόνη, παίζοντας με εικόνες και λόγια, χωρίς φυσικά να ξεφεύγει πολύ από τον mainstream κινηματογράφο, τότε η ταινία μπορεί να σας κρατήσει καλή παρέα. 




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου