30.9.21

Kate (2021) Review

 

ΚΕΪΤ

KATE (2021) DKP
Δράσης

Σκηνοθεσία:Cedric Nicolas-Troyan
Σενάριο:
Umair Aleem
Πρωταγωνιστούν:Mary Elizabeth Winstead,Woody Harrelson, Miku Patricia Martineau,Jun Kunimura,Tadanobu Asano


Διάρκεια: 106'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Η Κέιτ είναι επαγγελματίας εκτελεστής εκπαιδευμένη από μικρή ηλικία από τον μέντορά της, Βάρικ. Μία αποστολή της Κέιτ δεν θα πάει όπως ακριβώς θα έπρεπε καθώς στο πεδίο της εκτέλεσης ενός στόχου βρίσκεται ένα νεαρό κορίτσι, που δεν είναι άλλο από την κόρη του ανθρώπου που πρέπει να εκτελεστεί. Παρά τους ενδοιασμούς η Κέιτ συνεχίζει αλλά λίγους μήνες αργότερα, στην επόμενη αποστολή, προκύπτει ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με εκείνο το κορίτσι. Η Κέιτ ναρκωμένη και σύντομα ανακαλύπτει ότι κάποιος την δηλητηρίασε με ραδιενεργός ουσία στην οποία δεν μπορεί να χορηγηθεί αντίδοτο. Στις λίγες ώρες που έχει προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο της και να σώσει το κορίτσι.

 Η ταινία που σκηνοθέτησε ο έμπειρος σε θέματα οπτικών εφέ, Σέντρικ Νίκολας - Τρόγιαν, έχει αρκετά θετικά στοιχεία. Έχει εξαιρετικές σκηνές δράσης και κάμερα που χορεύει μαζί με τους ηθοποιούς στις μονομαχίες, βοηθώντας έτσι τις πολύ καλές χορογραφίες. Έχει γρήγορους ρυθμούς και έξυπνο μοντάζ καθώς κι ένα σενάριο όσο πρέπει προσεγμένο, που δίνει βάση στις συνδεδεμένες κατά κάποιο τρόπο ιστορίες της πρωταγωνίστριας και του νεαρού κοριτσιού. Εδώ βοηθάει και η χημεία της Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ με τη μικρή Μίκου Πατρίσια Μάρτινο.

 Προφανώς οι ηθοποιοί προσθέτουν πόντους στην ταινία. Πέρα από την Γουίνστεντ και την πιτσιρίκα Μάρτινο, έχουμε τους έμπειρους Γούντι Χάρελσον και Τζουν Κουνιμούρα σε ρόλους κλειδιά. Οι δυο τους παίζουν ένα παιχνίδι με τους θεατές, το οποίο είναι μεν προβλεπόμενο αλλά δεν μπορείς να έχεις παράπονο από τον τρόπο που το αποδίδουν οι δύο βετεράνοι.

 Το Kate είναι ουσιαστικά ένα "βίαιο ζαχαρωτό" με ρυθμικά ξεσπάσματα και αρκετή ενέργεια, στο μεγαλύτερο μέρος του. Το έχεις ξαναδεί κάπου το έργο αλλά υπάρχει ένα γενικά υψηλό επίπεδο παραγωγής και εκτέλεσης που δεν σε αφήνει αδιάφορο.


 

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου