7.4.17

The Daughter (2015)

Είδος: Δραματική

Η ΚΟΡΗ
Σκηνοθεσία:Simon Stone
Σενάριο:Simon Stone,
Henrik Ibsen(θεατρικό)
Παίζουν:Geoffrey Rush,
Sam Neill,Paul Schneider
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Οι οικονιμική κρίση γονατίζει μια μικρή επαρχιακή πόλη και το εργοστάσιο ξυλείας του Χένρι που έδινε δουλειές στην πόλη πρέπει να κλείσει. Παράλληλα ο γιος του Χένρι, Κρίστιαν, επιστρέφει μετά από χρόνια στην πόλη για το γάμο του πατέρα του με τη νεαρή πρώην οικονόμο του και επανασυνδέεται με τον παιδικό του φίλο, Όλιβερ. Ο Κρίστιαν γνωρίζοντας τη γυναίκα του Όλιβερ, Σάρλοτ, και την κόρη τους, Χέντβιγκ, ανακαλύπτει ένα μυστικό καλά θαμμένο, το οποίο θέλει να φέρει στην επιφάνεια, προσπαθώντας να διορθώσει λάθη του παρελθόντος.


ΑΠΟΨΗ: Ίψεν διασκευασμένος σε Αυστραλιανά εδάφη μας έρχεται με το The Daughter. Σκοτεινή, ατμοσφαιρική, τραγική ιστορία μυστικών και αλήθειας και των συνεπειών που φέρνει η διαχείριση αυτών.

  Η Αγριόπαπια είναι το θεατρικό που είναι βασισμένο το φιλμ του Σάιμον Στόουν. Ο Στόουν ανέβασε το θεατρικό στην Αυστραλία και υπογράφει και αυτή την προσεγμένη κινηματογραφική διασκευή (σενάριο και σκηνοθεσία). Ατμοσφαιρικά, ποιητικά πλάνα και ιδιαίτερη φωτογραφία σκοτεινών, ανήλιαγων δασών, μέρος ιδανικό να κρυφτούν τα μυστικά που κουβαλούν οι πρωταγωνιστές. Ηθικές αναζητήσεις προβληματικών ή μη χαρακτήρων και αλήθειες που άλλοτε πρέπει και άλλοτε δεν πρέπει να αποκαλυφθούν, γιατί η αλήθεια ίσως δεν είναι πάντα λυτρωτική, ιδίως όταν έρχεται πολύ αργά. Ίσως κάποιες φορές η απόκρυψη της αλήθειας να προσφέρει περισσότερα και να προφυλάσσει ζωές ήδη χτισμένες πάνω σε ένα μυστικό, όπως αυτές που ζουν οι χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας.
  Τα ταλέντα και το υποκριτικό βάρος των Τζέφρι Ρας, Σαμ Νιλ, Μιράντα Ότο, Πολ Σνάιντερ αλλά και της νεαρής Οντέσα Γιανγκ, που υποδύεται την κόρη του τίτλου της ταινίας, βοηθούν το φιλμ να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Ο Ρας μόνο με το βλέμμα του δείχνει έναν άνθρωπο με δύναμη αλλά και κουρασμένο από την ψεύτικη ζωή που έζησε, ενώ ο Σαμ Νιλ και η Μιράντα Ότο αποδίδουν εξαιρετικά τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αλήθεια αλλά προτιμούν να την αφήσουν χαμένη για πάντα, καθώς ξέρουν ότι πλέον θα κοστίσει πολλά στις ζωές όλων και στις δικές τους. Εκεί έρχεται ο Πολ Σνάιντερ, ο κρίκος που θα σπάσει για να αποκαλυφθούν όλα θέλοντας να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος αγνοώντας, όμως, τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις του στο παρόν.
  Αξιόλογη κινηματογραφική γραφή από τον Σάιμον Στόουν, που, σε συνδυασμό με το έργο του Ίψεν, απαιτεί από το θεατή συναίσθημα και τη λογική του. Δεν είναι αψεγάδιαστο δημιούργημα, όμως, κινηματογράφος που προκαλεί τη λογική σου και παράλληλα βγάζει συναισθήματα, δε μπορεί να μην είναι καλός κινηματογράφος.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου