21.4.17

Κατευθείαν στο DVD: The Marine 5: Battleground (2017)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

Σκηνοθεσία:James Nunn
Σενάριο:Scott Wiper,
Edward McHenry,Rory McHenry
Παίζουν:Mike 'The Miz' Mizanin,
Maryse Mizanin,Heath Miller
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Οι παλαιστές της WWE συνεχίζουν να δείχνουν το υποκριτικό τους ταλέντο, έχοντας δημιουργήσει μάλιστα μια σειρά ταινιών που, παρότι περνά κατευθείαν στην αγορά του DVD πλέον μετά το πρώτο φιλμ του 2006, έχει φτάσει αισίως τα πέντε φιλμς. Η σειρά ξεκίνησε κινηματογραφικά με τον Τζον Σίνα, από τα μεγάλα αστέρια της επαγγελματικής πάλης και συνεχίστηκε με άλλους δύο παλαιστές να παίρνουν τη σκυτάλη. Ο Τεντ ΝτιΜπιάζι πρωταγωνίστησε στο δεύτερο φιλμ ενώ στα τρία τελευταία τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Μάικ Μιζάνιν.

  Ο Μιζάνιν εδώ υποδύεται ξανά τον Τζέικ Κάρτερ, πρώην πεζοναύτη, που εργάζεται πια ως πλήρωμα σε ασθενοφόρο για επείγουσα ιατρική βοήθεια, το λεγόμενο EMT (Emergency medical technician). Δουλειά του είναι να κάνει περιπολίες με το ασθενοφόρο και να βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε κλήση. Μια τέτοια κλήση οδηγεί τον Τζέικ και τη συνάδελφό του, Ζόι, στο υπόγειο πάρκινγκ ενός κλειστού πάρκου ψυχαγωγίας. Εκεί βρίσκονται τραυματισμένοι δύο άνδρες, οι οποίοι λίγο πριν δολοφόνησαν τον αρχηγό μιας συμμορία μοτοσυκλετιστών. Οι μοτοσυκλετιστές αναζητούν τους δύο άνδρες και όπως καταλαβαίνετε ανακαλύπτουν ότι κρύβονται στο υπόγειο και κάπως έτσι βρίσκονται όλοι παγιδευμένοι εκεί και ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι ο πρώην πεζοναύτης.

  Η σκιά του Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει και όλων των περιπετειών του Τσακ Νόρις, του Βαν Νταμ και του Στίβεν Σιγκάλ πλανώνται πάνω από το The Marine 5. Αυτό επιδιώκει και η ταινία που σκηνοθετεί ο καλός στην κινηματογράφηση της δράσης, αν κρίνουμε από το λιγοστό προϋπολογισμό, Τζεϊμς Ναν. Δε θέλει να δώσει τίποτα διαφορετικό παρά μόνο δράση και μια γενικότερη "υφή" ταινίας δράσης από περασμένες δεκαετίες, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των ταινιών που πρωταγωνιστούν οι αστέρες της πάλης. Κάποιες από αυτές είναι υποφερτές, όπως η συγκεκριμένη, άλλες είναι για τα σκουπίδια. Το πλεονέκτημα αυτών των ταινιών της WWE είναι ότι οι παλαιστές μπορούν με περισσότερη ευκολία να υποδυθούν ήρωες δράσης καθώς και το ξύλο τους το τρώνε μπροστά στην κάμερα και τις ψιλές τους τις ρίχνουν χωρίς να χρειάζονται αντικαταστάτη, οπότε αυτό λειτουργεί θετικά για το θεατή που θέλει να βλέπει τον πρωταγωνιστή να εμπλέκεται σε κάθε είδος σωματικής αναμέτρησης. Αυτό συμβαίνει και στην ταινία του Ναν, που αρχίζει και τελειώνει χωρίς να πετύχει κάτι ιδιαίτερο, όντας κενή και έχοντας ένα χιλιοφορεμένο σενάριο, αλλά λίγο η γρήγορη δράση, λίγο η διάθεση καμιά φορά να δεις κάτι χαζό απλώς για να "αδειάσεις", μπορεί να φτάσεις στο τέλος χωρίς να το καταλάβεις.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου