30.3.17

Get The Girl (2017)

Είδος: Μαύρη κωμωδία

Σκηνοθεσία:Eric England
Σενάριο:Eric England,
Graham Denman
Παίζουν:Justin Dobies,
Elizabeth Whitson,Noah Segan
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας τυπάκος τρώει κόλλημα με μια πανέμορφη μπαρ γούμαν, όμως δεν το 'χει με τις γυναίκες. Αυτό που μοιάζει να έχει, όμως, είναι το χρήμα και το αξιοποιεί, προσλαμβάνοντας έναν απατεώνα να απαγάγει το κορίτσι και ο ίδιος να φανεί ως σωτήρας της. Ο απατεώνας μαζεύει τη συμμορία του, η απαγωγή γίνεται αλλά δεν κυλούν όλα όπως θα περίμεναν οι εμπλεκόμενοι.


ΑΠΟΨΗ: Το Get The Girl είναι μια ταινία που ξεκινά με καλές προϋποθέσεις και κινείται στα όρια της μαύρης κωμωδίας, με γρήγορο ρυθμό και εκρήξεις βίας, κρατώντας ένα ενδιαφέρον αλλά χωρίς να γίνεται ποτέ κάτι ιδιαιτέρως καλό. Δεν κρατά όμως αυτό το πρόσωπο μέχρι τέλους και προτιμά να μας δώσει μια ανατροπή που "σοβαρεύει" απότομα το όλο δημιούργημα, λίγο πριν το τέλος. Νιώθεις στην ουσία ότι έχτιζε κάτι, έστω και μέτριο αλλά κάπου πριν ολοκληρώσει αυτό το χτίσιμο και βάλει την τελική πινελιά, με τη "σκεπή" του οικοδομήματος, αποφασίζει να δώσει μια διαφορετική εικόνα. Αν κάνεις λοιπόν λίγο πίσω και δεις το οικοδόμημα από μακρυά, θα πρέπει είτε να καλύψεις την "σκεπή" και να δεις ένα ευπρεπές "κορμό", είτε να καλύψεις τον κορμό και να δεις μια αρκετά ωραία "σκεπή". Βλέποντας όμως και τα δύο στο ίδιο σύνολο, έχεις κάτι αταίριαστο. Ή ολοκληρώνουμε λοιπόν μένοντας στην ίδια φιλοσοφία ή χτίζουμε με βάση την κορυφή μας.

  Καλό ρυθμό έχει το φιλμ, συμπαθητικές ερμηνείες έχει, καλές στιγμές μαύρου χιούμορ με δόσεις σπλάτερ τις έχει. Αυτό που δεν έχει, πέρα από το αντίθετο με τη φιλοσοφία του φιλμ φινάλε, είναι πρωτοτυπία. Είναι από αυτά τα φιλμ που μια "αθώα" παράνομη πράξη δίνει την έναρξη για μια συνέχεια που τίποτα δεν πάει καλά στους πρωταγωνιστές. Το θέμα είναι όμως ότι όλα αυτά κάπου τα έχουμε ξαναδεί με πολύ καλύτερο τρόπο. Τώρα, στο βασικό ερώτημα που δεν είναι άλλο από το "να το δω ή όχι", θα απαντήσω με μια μικρή δυσκολία, "ναι", προσθέτοντας, "αλλά μην ζητάς πολλά".




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου