22.1.16

Alvin and The Chipmunks (2007)

Είδος : Κωμωδία, Οικογενειακή

Ο ΑΛΒΙΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
Σκηνοθεσία:Tim Hill
Σενάριο:Will McRobb,
Chris Viscardi,Jon Vitti,
Ross Bagdasarian(characters)
Παίζουν:Jason Lee,
David Cross,Cameron Richardson
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Νομίζατε γατάκια φανατικοί του Star Wars ότι μόνο το δικό σας franchise επιστρέφει φέτος; Πόσο έξω πέσατε. Ο Άλβιν και η παρέα του επιστρέφουν με το τέταρτο μέρος της σειράς και ήδη οι φανατικοί τους φίλοι έχουν βγει στους δρόμους κλείνοντας την εθνική σε διάφορα σημεία. Όχι, δεν είναι οι αγρότες βρε άσχετοι. Είναι ο λαός που μεγάλωσε με τα σκιουράκια που τραγουδάνε και που αγανάκτησε με την καθυστέρηση ενός ολόκληρου μήνα της πρεμιέρας της ταινίας στη χώρα μας. Οι Αμερικανοί δηλαδή που είδαν την ταινία 12 Δεκέμβρη, τι είναι; Καλύτεροι από εμάς, εδώ σε αυτή τη μικρή χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και το λουλουδοπόλεμο; Ε, όχι κύριοι. Για το χατίρι λοιπόν όλης αυτής της λαοθάλασσας, το Δες και Πες επιστρέφει στο 2007 και ξεκινά τα reviews των τριών προηγούμενων ταινιών του Άλβιν και των λοιπών σκίουρων τραγουδιστάδων! Στάση πρώτη: 2007!


ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ντέηβ είναι ένας τραγουδοποιός που πασχίζει να πουλήσει ένα τραγούδι του αλλά δεν τα καταφέρνει. Η τύχη, όμως, του φέρνει στην πόρτα του ένα τρίο ομιλούντων σκίουρων που τραγουδάνε. Ο Άλβιν, ο Σάιμον κι ο Θίοντορ σύντομα γίνονται πρώτα ονόματα στο χώρο της ποπ και μαζί με τον Ντέηβ πρέπει να διαχειριστούν αυτή την επιτυχία. 



ΑΠΟΨΗ: "Ο σαϊεντολόγος και τα τρία σκιουράκια" ή "κόλλησα για πάντα σ' ένα αποτυχημένο franchise για πιτσιρίκια" ή "πότε θα ξαναπαίξω σε νορμάλ ταινία;". Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μικρές παραλλαγές του τίτλου της ταινίας, σήμερα, εν έτει 2016 και γνωρίζοντας ότι ο ταλαντούχος Τζέισον Λι έπαιξε άλλες τρεις φορές από το 2007 το ρόλο του Ντέηβ Σεβίλ, του "μπαμπά" των τριών σκίουρων που τραγουδάνε.
  Πίσω στο 1958, ο Ρος Μπαγκντασαριάν, τραγουδιστής και συνθέτης με το ψευδώνυμο Ντέηβ Σεβίλ, πειραματίζεται και ηχογραφεί τη φωνή του σε υψηλότερες στροφές. Κάπως έτσι γεννιούνται τα Chipmunks, αρχικά με συμμετοχή στο τραγούδι Witch Doctor και στη συνέχεια με τη δική τους επιτυχία, The Chipmunks Song, που παρέμεινε για εβδομάδες στο Νο 1 των charts της εποχής. Σιγά σιγά τα Chipmunks αποκτούν κι άλλα τραγούδια αλλά γίνονται και κινούμενα σχέδια και επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων το 1983. Η σειρά κράτησε εφτά ολόκληρα χρόνια και παίχτηκε και στη χώρα μας από την τότε ΕΡΤ2.
  Πενήντα χρόνια μετά τη γέννησή τους έρχεται η ώρα να πάρουν CGI μορφή και να περάσουν στον κινηματογράφο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τιμ Χιλ, που λίγο καιρό πριν σκηνοθέτησε το
Garfield 2, ένα ακόμα κλασικό καρτούν που με τη βοήθεια του CGI ζωντάνεψε. Εδώ, όμως, τα πράγματα δεν πάνε εξίσου καλά. Ναι μεν το φιλμ έγινε τεράστια επιτυχία στην Αμερική αλλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μέτρια παιδική ταινία, με ποπ ήχους και τραγούδια από την σκιουροπαρέα. Γίνεται ένα μικρό σχόλιο πάνω στην ποπ βιομηχανία, το ίντερνετ και το σύστημα που καταπίνει τους πάντες με ταχύτατους ρυθμούς, έχουμε και τα κλασικά διδάγματα αυτών των ταινιών που αφορούν την οικογένεια και τη φιλία και όλα καλά. Τα πιτσιρίκια μας περνάνε ευχάριστα και διασκεδάζουν με τα αστεία και τις γκάφες του Άλβιν και της παρέας του.
  Μια παιδική ταινία για να αντέξει μέσα στο χρόνο χρειάζεται περισσότερα πράγματα. Χρειάζεται πιο προσεγμένους χαρακτήρες, χρειάζεται λίγο καλύτερη αίσθηση του χιούμορ αλλά και μια δόση μαγείας, που το φιλμ του Τιμ Χιλ δεν την έχει. Όταν για παράδειγμα ο πιτσιρικάς που είδε το φιλμ το 2007, επιστρέψει σε αυτό μετά από 10-15 ή 20 χρόνια, θα δει ότι δε θα μπορεί να το παρακολουθήσει ούτε με μια διάθεση νοσταλγίας.
  Οι καλοί κωμικοί Τζέισον Λι και Ντέιβιντ Κρος δεν έχουν να κάνουν και πολλά εδώ. Πρέπει να παίξουν μαζί με τρία CGI ζωάκια και τα καταφέρνουν αλλά, είπαμε, ούτε κανένα ιδιαίτερο σενάριο έχουν να ακολουθήσουν, ούτε μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω στο σαχλό, παιδικού επιπέδου χιούμορ.
  Αυτό που μένει λοιπόν από τον Άλβιν και την Παρέα του είναι μιάμιση ώρα ικανοποιητικής παιδικής διασκέδασης και τίποτα άλλο. Υπεραπλουστευμένο σενάριο, οπτικά γκαγκς, χρώματα, τραγούδια και ο Τζέισον Λι να γκαρίζει : "Άαααλλβιιιιν"! Καλή διασκέδαση στα παιδάκια, όνειρα γλυκά σε εσάς!


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Ο Άλβιν και η παρέα του (2007) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου