23.9.15

Στα ... γρήγορα: Cooties (2014)

Είδος : Κωμωδία, Τρόμου

Cooties
Σκηνοθεσία:Jonathan Milott,
Cary Murnion
Σενάριο:Leigh Whannell,
Ian Brennan,Josh C. Waller
Παίζουν:Elijah Wood,
Rainn Wilson,Alison Pill
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ιός που βρίσκεται σε κοτομπουκιές μεταλλάσσει τα πιτσιρίκια ενός δημοτικού σχολείου σε ζόμπι. Μια ομάδα δασκάλων προσπαθεί να ξεφύγει από τις λυσσασμένες ορδές των νεαρών ζόμπι! 


ΑΠΟΨΗ: Η αλήθεια είναι ότι τα πιτσιρίκια δεν είναι πάντοτε άγγελοι και πολλές φορές κάνουν τη ζωή των δασκάλων τους δύσκολη, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μπαίνουν έντρομοι στις αίθουσες διδασκαλίας και να βγαίνουν ανακουφισμένοι. Αναρωτιέμαι αν κάποιος από τους σεναριογράφους του Cooties είχε κάποια τραυματική εμπειρία ως δάσκαλος και τον οδήγησε στη συγγραφή του συγκεκριμένου σεναρίου. Δεν είναι λίγοι οι δημιουργοί που έκαναν τους εφιάλτες τους επιτυχημένο βιβλίο ή ταινία! Το Cooties δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.

  Οι προδιαγραφές για μια πολύ καλή μαύρη κωμωδία υπήρχαν και κάποιες στιγμές είναι φανερό ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι καλό, που, όμως, δεν έγινε. Οι εξαιρετικοί τίτλοι έναρξης και το σχόλιο πάνω στην τροφή που ταΐζουμε εμάς και τα παιδιά μας σε προετοιμάζουν για κάτι ενδιαφέρον, όμως, το φιλμ σύντομα γίνεται αδιάφορο αλλά με μικρές αναλαμπές. Αποκτά ξανά το ενδιαφέρον του στα τελευταία είκοσι λεπτά αλλά θεωρώ ότι στα προηγούμενα πενήντα περίπου λεπτά επικρατεί αμηχανία στην οθόνη μας. Δεν βλέπουμε ούτε μια αρκετά αστεία κωμωδία, ούτε γίνεται κάτι ιδιαίτερο από πλευράς τρόμου. Λίγο παραπάνω αίμα θα δούμε και θα έχουμε μερικές πιο gore σκηνές, αλλά, όπως είπαμε και πιο πάνω, επικρατεί ένα αίσθημα αμηχανίας, σαν να μην ξέρουν ακριβώς και οι δημιουργοί το μονοπάτι που θέλουν το φιλμ τους να ακολουθήσει.
  Μερικά συμπαθητικά αστεία, οι έξυπνοι τίτλοι έναρξης και ένα τελευταίο εικοσάλεπτο που δείχνει πως θα έπρεπε να κινηθεί το φιλμ και στην πρώτη του ώρα, δεν σώζουν την κατάσταση. Όλο το ενδιάμεσο κομμάτι κυλά αδιάφορα και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει εύκολα την προσοχή του θεατή.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
ALLMOVIE
Cooties (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου