20.7.15

Stung (2015)

Είδος : Κωμωδία, Τρόμου

Σκηνοθεσία:Benni Diez
Σενάριο:Adam Aresty
Παίζουν:Clifton Collins Jr.,
Jessica Cook,Tony de Maeyer
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια δεξίωση σε ένα παλιό πολυτελές εξοχικό μετατρέπεται σε "τσίρκο τεράτων", καθώς τεράστιες μεταλλαγμένες σφήκες επιτίθενται σε όσους βρίσκονται εκεί, παγιδεύοντας μια μικρή ομάδα ανθρώπων μέσα στο σπίτι.


ΑΠΟΨΗ: Κάποτε οι ταινίες τρόμου με ζώα να επιτίθενται σε ανθρώπους είχαν τεράστια πέραση. Είμαι σίγουρος ότι άνετα μπορείτε να θυμηθείτε τουλάχιστον πέντε τίτλους ταινιών με αυτό το θέμα, είτε μεγάλες παραγωγές είτε μικρότερες. Για παράδειγμα, σας αναφέρω τις πρώτες πέντε που μου έρχονται στο νου: Τα Σαγόνια του Καρχαρία, Τα Πουλιά, Το Σμήνος, Πιράνχα, Κούτζο! Άλλες κλασικές, άλλες καλτ, άλλες ξεχασμένες πλέον. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι όλοι θυμάστε ταινίες με μεταλλαγμένα ζώα, ταινίες που άνθισαν αρκετά στη δεκαετία του ογδόντα και του ενενήντα. Το Stung είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτό το παρακλάδι των ταινιών τρόμου, χωρίς όμως να μοιάζει ότι θα κερδίσει μεγάλη μερίδα του κοινού.

  Το Stung είναι αυτό που λέμε creature feature ή monster movie με αέρα b movie από τα 90'ς. Δεν είναι όμως ούτε αρκετά διασκεδαστικό, ούτε αρκετά τρομακτικό. Έχει μερικές πιο αιματηρές σκηνές αλλά γενικά δε νομίζω ότι βρίσκει το στόχο. Περισσότερο σκοτεινό απ' όσο θα το ήθελα και με λίγο άστοχο χιούμορ, δε μπόρεσε να μου δώσει αρκετά από αυτά που περίμενα.
  Στα θετικά θα έβαζα την χρησιμοποίηση μερικών τεχνικών εφέ, που τόσο λείπουν από τις σημερινές ταινίες ενώ και τα ψηφιακά του εφέ δεν είναι άσχημα για χαμηλού προϋπολογισμού φιλμ. Αν θέλεις να είσαι ακόμα πιο θετικός, προσθέτεις και την οικολογική ανησυχία που υπάρχει στα φιλμ του είδους, έστω και επιφανειακά. Κατά τα άλλα, τίποτα ιδιαίτερο. Μπορεί να το βρείτε συμπαθητικό μόνο οι φίλοι των b movies. Οι υπόλοιποι προφανώς δεν έχετε λόγο να σταθείτε εδώ.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Stung (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου