16.4.15

The Woman in Black 2: Angel of Death (2015)

Είδος : Τρόμου

The Woman in Black 2
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ 2:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Σκηνοθεσία:Tom Harper
Σενάριο:Jon Croker,Susan Hill
Παίζουν:Helen McCrory,
Jeremy Irvine,Phoebe Fox
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, όταν το Λονδίνο βρίσκεται υπό βομβαρδισμό, μια ομάδα μαθητών με τη συνοδεία των δύο δασκάλων τους φυγαδεύεται σε μια παλιά έπαυλη στην επαρχία της Αγγλίας. Εκεί η νεαρή δασκάλα κι ένας ιδιαίτερος μαθητής καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κάτι ακόμα μέσα στην έπαυλη, που δεν έχει φιλικές διαθέσεις απέναντι τους. 

ΑΠΟΨΗ: Η Σούζαν Χιλ, η γυναίκα που έγραψε το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε το πρώτο φιλμ της Γυναίκας με τα Μαύρα πίσω στο 2012, συνδράμει σε αυτό το δεύτερο φιλμ γράφοντας την ιστορία μαζί με τον Τζον Κρόκερ. Ενθαρρυντικό, σκέφτεσαι αρχικά. Απογοητευτικό, σκέφτεσαι τελικά.
  Δεν πήγαν καλά τα πράγματα για το Woman in Black 2. Διακριτή η προσπάθεια για κάτι σοβαρό αλλά δεν αρκεί για να δημιουργηθεί ένα καλό φιλμ. Ατμόσφαιρα σχεδόν υπάρχει αλλά αυτό που χάνεται από τα πλάνα του Τομ Χάρπερ είναι ο τρόμος. Τίποτα από την ιστορία δε μπορεί να σε τρομάξει. Είναι σαν να παρακολουθείς ένα δράμα με μερικά jump scares από το πουθενά. Έχει που έχει παραγίνει το κακό με δαύτα, εδώ ο Χάρπερ τα πετάει σε εντελώς άσχετα σημεία απλώς για να μας θυμίσει ότι το φιλμ του ανήκει στο είδος του τρόμου. Άλλο όμως ο τρόμος και άλλο η τρομάρα. 
  Συμπαθείς οι Φοίβη Φοξ και Τζέρεμι Ιρβάιν, όπως και το καστ των πιτσιρικάδων, όμως από το φιλμ λείπει ενέργεια. Βοηθάει το φυσικό περιβάλλον της μόνιμα ομιχλώδους αγγλικής υπαίθρου στο να νιώσεις μερικά υπόγεια κύματα φόβου αλλά ούτε αυτό μπορεί τελικά να χειριστεί κατάλληλα ο Χάρπερ αφήνοντας το φιλμ του να πλέει συνεχώς στα νερά μιας θαμπής αλλά απόλυτα ήρεμης λίμνης. Κι εσύ περιμένει και περιμένεις και περιμένεις... Άδικα μην περιμένεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο εδώ.  




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Η γυναίκα με τα μαύρα 2: Άγγελος του θανάτου (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου